Șerban Brădișteanu, achitat de Tribunalul București de acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu

100
Șerban Brădișteanu, achitat de Tribunalul București de acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu - serbanbradisteanu-1389104405.jpg

Articole recomandate

Medicul Șerban Brădișteanu, cel mai renumit medic chirurg din România, a fost achitat de Tribunalul București pentru acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu în legătură cu achiziționarea de aparatură medicală pentru penitenciare.
Judecătorii au decis achitarea acestuia pentru cele două fapte de corupție.
Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel București, informează Mediafax.
Pe 28 noiembrie 2013, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Brădișteanu la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită, dar și menținerea sechestrului pe bunurile deținute de medic.
Inițial, Brădișteanu a fost achitat de Tribunalul București, pe 3 decembrie 2009, însă dosarul s-a reîntors spre rejudecare la aceeași instanță, în urma unei decizii a Curții de Apel București.
Șerban Brădișteanu, șef de secție la Spitalul de Urgență Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitații.
Potrivit DNA, în perioada 2001 - 2002, Șerban Brădișteanu, în calitate de președinte al comisiei de evaluare la o licitație pentru achiziția de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiției, a atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar și a Spitalului "Prof. dr. Constantin Angelescu".
Anchetatorii susțin că Șerban Brădișteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elveția și BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreționară a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).
În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari americani și 3.594.333 euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2242 secunde