Sergiu Băhăian, condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare

450
1
Sergiu Băhăian, condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare - judecator-1365025103.jpg
Cazul oamenilor îngropați de vii - Sergiu Băhăian a fost condamnat definitiv de instanța supremă, ieri, la 26 de ani de închisoare, în dosarul de înșelăciune, omor, instigare la omor calificat și fals. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au judecat recursurile la decizia Curții de Apel Constanța prin care au fost menținute condamnările din acest dosar, hotărâte în iunie 2011 de Tribunalul Constanța. Instanța a respins recursurile, astfel că Sergiu Băhăian va sta 26 de ani la închisoare, iar trei dintre complicii săi, Edward Marian Mărculescu, Dan Liviu Iovan și George Florian Oprea au rămas tot cu pedepsele inițiale, de 13 ani și șase luni de închisoare, 13 ani, respectiv, cinci ani de închisoare. 

ICCJ a mai dispus, de asemenea, încetarea procesului în cazul unui alt complice al lui Băhăian, Adrian Grigoraș, după ce acesta a decedat, în toamna lui 2012, în Penitenciarul Rahova, din cauza unei cardiopatii ischemice. Grigoraș primise o condamnare de 22 ani de închisoare. 

Al cincilea complice al lui Băhăian, Valentin Șlepac, a murit în 2011, la Spitalul Penitenciar Jilava, tot din cauza unei afecțiuni cronice. Șlepac fusese condamnat la închisoare pe viață, închiderea procesului în cazul său fiind dispusă de Curtea de Apel Constanța. 

Comentează știrea

admirator
4 aprilie 2013
mazarel

cand?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5321 secunde