Service clandestin și mașini abandonate în centrul Constanței!?

1510
Service clandestin și mașini abandonate în centrul Constanței!? - 27f5111381c0274e61a72e51dd1bc25b.jpg
Locatarii din zona Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța, mai precis de pe Aleea Daliei, acuză că, din decembrie 2009, în parcarea din imediata apropiere a instituției amintite și a bisericii se petrec tot felul de lucruri ciudate.
"Persoane dubioase au transformat parcarea într-un adevărat service, vin cu autobuze, microbuze, le dezasamblează motoarele, le repară, lasă mizerie în urmă și apoi pleacă", spun oamenii. "Sunt zile când parcarea arată ca o autobază, pentru că numeroase microbuze sunt parcate și reparate, în miezul zilei, fără ca nimeni să ia vreo măsură. Am încercat să aflăm dacă sunt de la vreo firmă. Dar respectivele persoane au refuzat mereu să ne răspundă la vreo întrebare. Mai mult, există mașini care au fost aduse și abandonate în parcare. Una este din decembrie 2009, un microbuz, cu numărul de înma-triculare CT-10-DEM. Nu-i exclus să fi fost furat de pe undeva și abandonat aici", ne-a declarat Iulian B.
Ne-am deplasat la fața locului, iar cele povestite de cititorul ziarului nostru s-au dovedit a fi reale. Mai mult, am observat că, pe lângă microbuzul de culoare albă, cu numărul de înmatriculare CT-10-DEM, care, după cum arată, e clar că este abandonat acolo de mult timp, alte asemenea mașini par să fie în aceeași situație. De exemplu, un alt microbuz, tot de culoare albă, fără numere de înmatriculare, se află la doar câțiva metri de primul. Acesta pare, la fel, să fie abandonat în parcarea respectivă…
Locatarii din zonă ne-au declarat că au încercat în nenumărate rânduri să ia legătura cu cineva de la Primărie, pentru a veni să ridice mașinile abandonate, dar că ori nu a răspuns nimeni la telefon, ori sesizarea a rămas fără ecou…

120 de mașini abandonate au fost ridicate de Primăria Constanța, anul trecut
În acest sens, am luat legătura cu Dan Baltag, de la Direcția Poliției Locale, care ne-a declarat că va analiza situația prezentată și că va trimite polițiști la fața locului, pentru a verifica cele sesizate.
El ne-a mai spus că procedura privind ridicarea autoturismelor abandonate pe teritoriul municipiului Constanța trebuie să urmeze câțiva pași. Totul pornește de la verificările în teren ori de la sesizările cetățenilor. Pasul următor este ca un inspector al Poliției Locale să se deplaseze la fața locului și să întocmească un proces-verbal de constatare. Pasul trei constă în contactarea proprietarului, care este anunțat că, dacă în termen de 10 zile nu-și va lua mașina de pe spațiul public, aceasta va fi ridicată de autorități. Dacă proprietarul nu se conformează, autovehiculul este transportat în depozitul special amenajat de pe strada Vârful cu Dor.
Proprietarul trebuie să știe că, dacă dorește ridicarea mașinii sale din depozitul amintit, trebuie să plătească suma de 467 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor privind ridicarea și depozitarea mașinii, cât și o sancțiune cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.
Potrivit lui Dan Baltag, anul trecut, au fost ridicate de pe străzile din Constanța 120 de mașini abandonate, iar de la începutul anului și până în prezent - 25.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5807 secunde