Setci și zeci de kilograme de pește, confiscate în Delta Dunării

261
Setci și zeci de kilograme de pește, confiscate în Delta Dunării - 8iunietransportpeste133914807513-1348133820.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au identificat patru bărbați care pescuiau fără a avea documente legale.

Ieri, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră de la Pardina au efectuat o acțiune specifică pe canalul Sireasa din județul Tulcea, reușind să prindă doi bărbați, de 35 și respectiv 23 de ani, care pescuiau cu o setcă din fibră textilă în lungime de aproximativ 20 de metri.

Cele două persoane domiciliate în localitatea tulceană Pătlăgeanca nu au putut prezenta documente legale de utilizare a unei astfel de unelte de pescuit pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Azi dimineață, în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră au surprins pe raza localității Iazurile doi bărbați care aveau asupra lor o plasă tip setcă în lungime de 50 de metri și cantitatea de 30 kilograme pește din specia crap. Cei doi, de 25 și respectiv 18 ani, domiciliate în localitatea Baia, au recunoscut faptul că au sustras cantitatea de pește dintr-o amenajare piscicolă.

Plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de pește, evaluată la 372 lei, a fost predată societății prejudiciate.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare a plaselor de pescuit tip setcă fără a poseda documente legale, respectiv furt piscicol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Actual : Amenințare toxică pentru Delta Dunării
Pagina a fost generata in 0.3912 secunde