Sfârșit de săptămână "de foc" pentru pompierii constănțeni

208
Sfârșit de săptămână

Articole de la același autor

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, pompierii militari au vegheat ca toate evenimentele de pe litoral să se desfășoare în siguranță. Din nefericire, această minivacanță a fost umbrită de producerea mai multor situații de urgență (atât incendii, accidente cu descarcerare, urgențe medicale, cât și fenomene meteorologice periculoase), soldate cu pierderea a trei vieți omenești.
Astfel, în ziua de Sfânta Marie, pompierii militari au fost solicitați să intervină la o persoană care s-a înecat în mare, în zona plajei Vadu, iar sâmbătă, au intervenit pentru salvarea a două victime ale unui accident rutier produs pe DN 39, în localitatea 23 August, dintre care una încarecerată. Tot în perioada 15 - 17 august, echipajele din cadrul ISU Dobrogea au mai intervenit pentru stingerea a 17 incendii, 192 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 30 de cazuri pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. 
Pentru gestionarea, monitorizarea și intervenția fenomenelor meteorologice periculoase, prin SNUAU 112, dispeceratul ISU Dobrogea a preluat aproximativ 400 de apeluri. 
În urma precipitațiilor abundente căzute în municipiul Constanța, pompierii au acționat cu motopompele din dotare, pentru evacuarea apei din curți și din subsolurile blocurilor, aferente străzilor Vasile Costa, Speranței, Egretei, Histriei, Lacului, Ileana Cosânzeana, Izvor și Dionisie cel Mic. Totodată, au intervenit și pe bulevardele 1 Mai, Mamaia, Ferdinand, dar și în zona Tomis 3, Dacia și zona Far. Duminică, încă din primele ore ale dimineții, pompierii militari au intervenit cu autospecialele din dotare, pentru evacuarea apei din gospodăriile aferente a șase străzi din localitatea Valu lui Traian. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7278 secunde