Sfârșit tragic pentru tânărul surprins de zăpadă în Munții Făgăraș

600
Sfârșit tragic pentru tânărul surprins de zăpadă în Munții Făgăraș - primavictimadupaninsoareadinmunt-1537875894.jpg

Articole recomandate

Tânărul de 22 de ani din Sălaj care a fost transportat la spitalul din Sibiu după ce a intrat în șoc hipotermic, luni seară, la Bâlea Lac, a murit, scrie Realitateadesibiu.net.


Bărbatul fusese adus în stare foarte gravă, cu hipotermie severă și stop cardio-respirator. "Au fost efectuate manevre de resuscitare și procedurile specifice în cazurile de hipotermie dar, în pofida eforturilor personalului medical, bărbatul nu a mai putut fi salvat, astfel că în jurul orei 12.50 a fost declarat decesul acestuia", a declarat pentru realitateadesibiu.net Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Alături de bărbat a fost adusă la Spital și o tânără de 22 de ani, care îl însoțea pe munte. Potrivit lui Decebal Todăriță, femeia a fost diagnosticată cu degerături ale membrelor superioare, este stabilă și conștientă și se află momentan sub supraveghere medicală de specialitate în UPU Sibiu.

Pentru a fi coborâți de pe munte, luni noapte, a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor din județele Sibiu și Argeș și a jandarmilor montani. Două ambulanțe SMURD din Sibiu plecaseră în sprijinul lor, dar, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, numai una a reușit să înainteze. Cei doi au fost transportați la SCJU Sibiu, bărbatului aplicându-i-se manevre de resuscitare neîncetat.

Se pare că tinerii plecaseră în Munții Făgăraș echipați inadecvat, fiind îmbrăcați cu haine de vară. Aceștia erau în șoc hipotermic și epuizați la sosirea echipajelor, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Cu Mocănița prin Vișeu de Sus
Pagina a fost generata in 0.3423 secunde