Sfaturi pentru o vacanță fără probleme, în drum spre mare

139
Sfaturi pentru o vacanță fără probleme, în drum spre mare - sfaturi-1471275194.jpg
Poliția Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de a conduce, fără bruscarea comenzilor vehiculelor. Pentru a nu avea neplăceri în drum spre mare sau spre casă, șoferii sunt sfătuiți să efectueze manevre doar după ce s-au asigurat, dar și să evite depășirile, în condițiile unui trafic aglomerat.

"Păstrați o distanță corespunzătoare în mers, astfel încât să puteți opri în condiții de siguranță dacă cel care rulează în fața dumneavoastră frânează brusc! După efectuarea fiecărei depășiri, reveniți pe banda de circulație pe care vă deplasați inițial. Nu accelerați când un alt autoturism se angajează în depășirea vehiculului condus de dumneavoastră! Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care oprește sau încetinește brusc. Pe banda de urgență a autostrăzii este interzisă oprirea. În caz de necesitate, aceasta trebuie să poată fi folosită de autovehiculele cu regim de circulație prioritară. Pe autostradă, acordați prioritate la ieșirea din spațiile de servicii", sunt câteva dintre sfaturile oamenilor legii.

Conducătorii auto sunt sfătuiți, înainte de a porni la drum, să se asigure că toți pasagerii și-au pus centurile de siguranță! Ultimul sfat, dar nu cel din urmă, este ca limita legală de viteză să fie respectată, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9307 secunde