Sfaturi pentru părinți și copii, în prima zi de școală

141
Sfaturi pentru părinți și copii, în prima zi de școală - scoala-1473586089.jpg
Începe școala și odată cu ea vin și diminețile în care vă veți trezi devreme și veți parcurge drumul spre școală. Pentru că majoritatea dintre dumneavoastră următoarele zile le veți petrece aranjând ghiozdanul, biroul de lucru sau hainele pentru școala, polițiștii au o serie de sfaturi, atât pentru părinți, cât și pentru cei mici.

"Verificați de câți bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră și cum îi cheltuiește. Dacă fiul sau fiica dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificați proveniența lor. Învățați-l să nu primească daruri de la persoane necunoscute și nici să nu dea relații despre programul dumneavoastră de lucru", sunt câteva dintre sfaturile oamenilor legii.

Pentru a încerca să preveniți implicarea copiilor dumneavoastră în accidente de circulație, polițiștii vă recomandă să-i învățați pe cei mici să circule numai pe trotuare și să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice.

"Învățându-i pe copii să circule corect, îi puteți feri de necazuri și vă puteți bucura de farmecul zâmbetului lor și de liniștea familiei! Părinții și bunicii elevilor trebuie să conștientizeze că au rol major în promovarea valorilor, în formarea personalității copiilor, dar și în protejarea lor de anturaje vulnerabile și de unele influențe negative ale Internetului", le mai recomandă pollițiștii părinților.

"Așteptați mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate și nu pe partea carosabilă! Deplasați-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public și cât mai aproape de marginea carosabilului! Acolo unde sunt instalate semafoare, traversați numai la culoarea verde a acestora! Evitați să traversați strada în fugă!", sunt sfaturile polițiștilor adresate celor mici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2303 secunde