"Oamenii care ies în stradă nu sunt violenți: Au ieșit să-și apere demnitatea. Eu voi continua să ies"

156
"Oamenii care ies în stradă nu sunt violenți: Au ieșit să-și apere demnitatea. Eu voi continua să ies"<br> - mihaisorahepta21-1534102714.jpg

Articole recomandate

Scriitorul Mihai Șora, în vârstă de 101 ani, devenit un simbol al mobilizării societății civile, care a fost prezent printre manifestanții din Piața Victoriei vineri și sâmbătă, îi îndeamnă pe români să nu renunțe să-și apere demnitatea, "pentru că ceea ce este important este, alături de justețea cauzei, perseverența cu care luptăm pentru ea".

"Mă bucur și vă mulțumesc că ați ieșit și în această seară la proteste", a spus filosoful. "Este cu neputință ca toată energia (pașnică, dar nu mai puțin intensă), toată stăruința aceasta plină de încredere și speranță să nu iște ceva bun, să nu ducă la o schimbare. Am revenit acasă cu acest gând și țineam să vi-l împărtășesc aici".

"Aș vrea, de asemenea, să știți că sunt emoționat de căldura cuvintelor dumneavoastră, de îmbrățișările, de semnele de simpatie pe care mi le arătați. Nu am fost niciodată un om al scenei, al "spectacolului" de vreun fel. Îmi vine să mă fac mic, mititel de tot, să mă ascund sub pălărie, ca Eugen Ionesco odinioară, în tinerețile noastre, pe când ne zbenguiam împreună, iar el "dispărea" sub palton. Pentru palton - e cam cald, sub pălărie (totuși) nu încap, dar timidul din mine vă spune că este, de fiecare dată, cu fiecare strângere de mână, foarte mișcat".

Sursa: realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9165 secunde