Situație alarmantă la Constanța! A crescut numărul persoanelor aflate în supraveghere

332
Situație alarmantă la Constanța!  A crescut numărul persoanelor aflate în supraveghere - situatiealarmanta-1565368373.jpg

Articole de la același autor

Numărul persoanelor certate cu legea este din ce în ce mai mare, la Constanța. În cursul lunii iulie 2019, Serviciul de probațiune Constanța a efectuat o analiză estimativă a activității din primele șase luni ale acestui an, din care rezultă o creștere semnificativă a numărului de persoane aflate în supraveghere.

Astfel, dacă la 1 ianuarie 2019, Serviciul de probațiune Constanța avea în supraveghere 3.057 de persoane condamnate la pedeapsa închisorii cu suspendarea executării pedepsei, persoane cărora li s-a stabilit o pedeapsă cu amânarea aplicării acesteia și persoane minore aflate în executarea unor măsuri educative neprivative de libertate, la sfârșitul lunii iulie numărul acestora înregistra o creștere cu peste 5 procente – 167 de persoane – mai exact, acesta ridicându-se la 3.224, cu aproximativ 20 de procente mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

"Pentru a contura o imagine cât mai clară privind dinamica activității Serviciului de probațiune Constanța, facem precizarea că în perioada respectivă au intrat în supraveghere 943 de persoane, în timp ce ieșirile din evidență s-au cifrat la 776. Este de menționat că majoritatea sancțiunilor penale au fost aplicate pentru comiterea de infracțiuni în legătură cu regimul circulației rutiere, în mod special cele prevăzute și pedepsite de art. 335 și art. 336 din Codul penal, pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului. De asemenea, se remarcă faptul că ponderea cea mai mare este deținută de bărbați, dintre cele aproape o mie de persoane intrate în supraveghere în anul curent, doar 62 fiind femei", a declarat șeful Serviciului de probațiune Constanța, Fănel Micu.

Serviciul de probațiune Constanța își desfășoară activitatea cu un număr de 23 de consilieri de probațiune, dintre care 22 se află se află în activitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9361 secunde