Șoferi, păzea! Acțiune în forță a polițiștilor de la Rutieră

901
1
Șoferi, păzea! Acțiune în forță  a polițiștilor de la Rutieră - actiunepilitiarutieraamenzi4-1353855046.jpg
Numărul accidentelor rutiere a crescut îngrijorător în ultimele două luni, astfel că mai marii Poliției Române

s-au văzut nevoiți să acționeze în consecință. În aceste zile, la nivelul întregii țări, vor fi intensificate controalele pe linie rutieră. 


Șoferi din Constanța și de pretutindeni, aveți mare grijă în aceste zile, pentru că efective mărite ale Poliției vor fi pe străzi și vor verifica dacă respectați normele rutiere! Toate acestea pentru a preveni producerea accidentelor rutiere grave. 

Astfel, în perioada 26 - 28 no-iembrie, Direcția Rutieră și Direcția de Ordine Publică din cadrul IGPR vor coordona o acțiune la nivel național pentru reducerea riscului rutier. La activități, vor participa atât polițiști de la rutieră, cât și polițiști de ordine publică, care vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

"Dispunerea polițiștilor în teren și acțiunile întreprinse pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație grave se va face ținând cont de intervalele orare și zonele cu risc crescut identificate în urma analizelor efectuate la nivel local", spun reprezentanții Poliției.

Prin dispoziția șefului Poliței Române, activitățile de prevenire vor fi coordonate nemijlocit de adjuncții șefilor de inspectorate județene, fiind conduse efectiv de șefii serviciilor de poliție rutieră și de ordine publică.

Cifre îngrijorătoare

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulație grave relevă faptul că, în perioada 1 ianuarie - 22 noiembrie 2012, comparativ cu perioada similară a anului precedent, s-au produs 8.377 asemenea accidente (+181), din care a rezultat decesul a 1.833 persoane (+58) și rănirea gravă a altor 7.922 (+162), spun reprezentanții Poliției Române.

"Principalele cauze sunt repre-zentate de nerespectarea regimului legal de viteză (1.590 accidente) sub cele două forme de manifestare, respectiv neadaptarea vitezei la condițiile de drum și vite-za excesivă, traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni (1.412 accidente), neacordarea priorității de trecere vehiculelor (739 accidente), respectiv pietonilor (671 accidente)", se mai precizează în analiza efectuată de oamenii legii.

50% din totalul accidentelor grave s-au produs pe fondul cauzelor generatoare mai sus menționate. Creșterea numărului accidentelor în acest an se datorează evenimentelor rutiere produse în special în ultimele două luni, mai spun, îngrijorați, polițiștii.

v v v

Poate că trendul descrescător înregistrat în anii precedenți ar fi continuat dacă, la nivelul întregii țări, nu ar fi avut loc disponibilizări ale polițiștilor în condițiile în care schemele de personal ar fi trebuit mărite; dacă, pe străzi, ar fi mai multe mașini de poliție care să supravegheze traficul și dacă șoferii nu ar fi lăsați să-și facă, deja, propriile lor reguli de circulație, așa cum se întâmplă, de exemplu, pe străzile din Constanța.


Comentează știrea

Alin
26 noiembrie 2012
Propunere

Ar fi interesant cam cati din cei opriti in trafic,cu probleme evidente, sunt in stare sa citeasca fara sa se incurce o fraza,la prima vedere chiar dintr-un ziar.S-ar vedea cam cati n-ar fi de fapt in stare sa citeasca si sa mai si inteleaga regulile cerute pentru obtinerea permisului.Credeti-ma,sunt foarte multi!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Teroare în satele constănțene
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Lovit  de microbuz  pe bulevardul Aurel Vlaicu
Pagina a fost generata in 0.3703 secunde