Șoferul care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni, arestat pentru zece zile

618
Șoferul care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni, arestat pentru zece zile - e96fb9f9c97bcc38136043fb0627ef91.jpg
Ieri, magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus arestarea pentru o perioadă de zece zile a lui Remus Bistriță, de 37 de ani, din București, bărbatul acuzat că a omorât, săptămâna trecută, o femeie pe trecerea de pietoni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Constanța.
În fața anchetatorilor, individul a susținut că e nevinovat, că femeia i s-ar fi aruncat în fața mașinii și că, în nici un caz, nu ar fi avut o viteză de peste o sută de km la oră, ci una mult mai "cuminte", respectiv de aproximativ 65 de km la oră. Faptul că bărbatul era un vitezoman sadea îl demonstrează însăși faptul că el a fost, numai în acest an, sancționat de cinci ori de polițiștii de la Rutieră pentru depășirea vitezei legale, iar în anii trecuți nu ar fi fost un "mielușel" al șoselelor…
Însăși atitudinea sa la locul producerii accidentului, respectiv că ar fi amenințat martorii și a încercat să îi determine să nu declare ceea ce au văzut, a demonstrat procurorilor și judecătorilor că au de-a face cu un individ destul de periculos și care e în stare să pună în continuare în primejdie viața celorlalți cetățeni.
Remus Bistriță este acuzat că, la data de 3 august, în timp ce conducea cu peste 100 de km la oră un autoturism marca BMW, a spulberat de pe trecerea de pietoni o femeie de 58 de ani - Angela Stoian, din Constanța. Accidentul a avut loc în apropierea Universității Ovidius, pe o trecere de pietoni de la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Dispensarului.
Martorii au povestit că un șofer care rula cu peste o sută de kilometri la oră a lovit în plin o femeie chiar pe trecerea de pietoni. Ei au menționat că victima a fost aruncată peste 40 de metri și a murit pe loc. La fața locului a venit un echipaj SMURD, iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, femeia nu și-a revenit.
Pe de altă parte, la locul accidentului au venit și polițiștii de la Rutieră care au început măsurătorile. Luat la întrebări de oamenii legii, Remus Bistriță, de 37 de ani, din București, cel care se afla la volanul autoturismului BMW, cu numărul de înmatriculare B-02-LFW, a spus că el nu circula cu viteză, iar femeia i-ar fi sărit în față.
În schimb, martorii care au văzut că femeia traversa regulamentar au spus că vina aparține șoferului deoarece acesta circula cu viteză.
El este acuzat de comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, iar, până în prezent, judecătorii constănțeni s-au arătat destul de îngăduitori cu astfel de șoferi inconștienți. Poate că dacă astfel de măsuri restrictive de libertate și pedepse mai aspre în cazul accidentelor rutiere foarte grave
s-ar aplica mai des de judecători și s-ar crea chiar o practică judiciară în acest sens poate că acești indivizi se vor gândi de două ori înainte să apese adânc piciorul pe pedala de accelerație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.768 secunde