Soldații voluntari din Forțele Navale depun, sâmbătă, jurământul militar

564

Articole recomandate

Sâmbătă, 28 februarie, 142 de soldați voluntari, dintre care patru femei, din Forțele Navale Române, vor depune jurământul militar.
Ceremonialul militar, prilejuit de acest eveniment din viața tinerilor marinari, se va desfășura începând cu ora 10,45, în incinta Școlii de Aplicație a Forțelor Navale Viceamiral "Constantin Bălescu", din Mangalia. Cu această ocazie va fi organizată și Ziua Porților Deschise.
Potrivit căpitan comandor Mugurel Pascu, soldații voluntari urmează, în prezent, un program de instruire, care are două componente: etapa instrucției individuale de bază (două luni) - axată pe pregătirea militară generală și tactică, în vederea formării deprinderilor individuale, necesare protecției individuale, ducerii luptei și mânuirii armamentului/echipamentului din dotare; etapa instrucției individuale de specialitate (două luni) - axată pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei marină și specialității militare pe care soldații voluntari vor fi încadrați ulterior.
La acest eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiul Mangalia, oficialitățile locale, reprezentanți ai Forțelor Navale, cadre militare în retragere și rezervă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8023 secunde