Soțiile și copiii pompierilor morți în misiune se vor putea angaja în MAI

176
Soțiile și copiii pompierilor morți în misiune se vor putea angaja în MAI - pompier1343746771-1387808073.jpg

Articole recomandate

Pompierii răniți grav în misiuni ar putea rămâne, din 2014, angajați în MAI pe funcții neoperative, iar în cazul în care își pierd viața, soțiile și copiii lor se vor putea angaja, la cerere, în cadrul aceluiași minister, potrivit ministrului Radu Stroe.


Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, într-un interviu acordat revistei ministerului, "Pentru patrie", că "o prioritate" pentru 2014 este adoptarea unui act normativ pentru acordarea de sprijin în cazul pompierilor răniți sau decedați în misiune.


"Vreau să fie un set de măsuri asemănător celui adoptat deja pentru polițiști, care să mențină un echilibru raportat pericolelor la care aceștia se expun zi de zi", a declarat Stroe.


Potrivit proiectului de act normativ propus de Stroe, un pompier rănit în timpul activității și încadrat în gradul III de invaliditate, ceea ce înseamnă că și-a pierdut jumătate din capacitate de muncă, ar putea cere să rămână angajat al MAI.


De asemenea, copiii aflați în întreținerea pompierilor încadrați într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii acestora într-un accident de muncă, vor putea fi înmatriculați sau transferați în instituțiile de învățământ ale MAI.


Pentru înmatricularea într-o instituție de învățământ a MAI, copilul polițistului trebuie să promoveze probele eliminatorii, respectiv examinarea medicală și evaluarea psihologică, precum și verificarea aptitudinilor fizice, anunță realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Moarte suspectă în Eforie Sud
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Pompieri constănțeni avansați în grad
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Pompierii constănțeni sting un incendiu
Pagina a fost generata in 1.7037 secunde