Spion dat în urmărire, arestat în Grecia

265
Spion dat în urmărire, arestat în Grecia - politiagrecia-1486807926.jpg

Articole recomandate

Un cetățean chinez căutat de SUA pentru tentativă de export ilegal de materiale pentru sisteme de apărare a fost arestat la Atena și deferit justiției în vederea extrădării sale, a anunțat poliția greacă, potrivit AFP.


Poliția a realizat această arestare, în cooperare cu serviciile americane, care dispuneau de informații despre sosirea suspectului în Grecia, a precizat sursa din cadrul poliției.


Bărbatul căutat, un chinez în vârstă de 52 de ani, a fost arestat la ieșirea dintr-un hotel din centrul Atenei, la puțin timp după ce sosise în Grecia din China, via Dubai, a adăugat aceeași sursă.


El este căutat de SUA pentru că a încercat să cumpere și să exporte ilegal în afara SUA echipamente militare, precizează poliția greacă într-un comunicat.


Tranzacția, care urma să se facă în numele unei companii maritime chineze, viza materiale pentru interceptare de informații, potrivit comunicatului.


Serviciile americane au deschis o anchetă pe marginea acestui caz în iunie 2013, adaugă aceași sursă din cadrul poliției.


Bărbatul va rămâne în detenție până ce justiția greacă va examina cererea privind extrădarea sa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Ianuarie 2017
Stire din Actual : Atac armat. Un polițist a fost rănit
Pagina a fost generata in 1.4234 secunde