Stagiu de pregătire pentru jandarmii de la Cernavodă

113
Stagiu de pregătire pentru jandarmii de la Cernavodă - stagiu-1631279099.jpg
Peste 100 de jandarmi ai Unității Speciale 72 Cernavodă au participat la un stagiu complex de pregătire, în perioada 30 august-10 septembrie, a.c. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul și sub îndrumarea instructorilor din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi (CPPCJ) Gheorgheni.

Inițiativa și demersurile au aparținut conducerii unității, care a solicitat deplasarea la Cernavodă a șapte specialiști ai CPPCJ Gheorgheni, din cadrul catedrei de Ordine și Siguranță Publică.

Pe durata celor 12 zile de pregătiri intensive, principala provocare s-a concentrat pe dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, în cadrul unor situații tactice nou apărute, în mediu urban și industrial. Capacitățile de cooperare și adaptabilitate au fost intens solicitate. În plus, echipele de intervenție au fost angrenate în ședințe de tragere complexe, dinamice, pentru a-și perfecționa deprinderile legate de utilizarea armamentului în condițiile legislației în vigoare.

Antrenamentele au vizat serii de pregătire în baza unității și în poligon, iar pentru a simula condițiile reale, o parte din program s-a desfășurat atât pe platforma Centralei Nuclearo-Electrice Cernavodă, cât și în alte locații din zona apropiată centralei.

Instructorii CPPCJ Gheorghieni au o experiență vastă în domeniul intervenției în situații de forță majoră și colaborează cu structurile de Poliție și ale Serviciului de Acțiuni Speciale, pentru asigurarea unui mod unitar de lucru. Specialiștii au numeroase stagii de pregătire și consiliere în Kosovo, Afganistan, Republica Moldova, Ucraina și Franța. De asemenea, instructorii CPPCJ Gheorgheni s-au antrenat alături de structuri ale Infanteriei Marine a SUA, parcurgând totodată și stagii de pregătire cu experți americani în securitate nucleară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5338 secunde