Stare de calamitate în Italia. Asistență MAE pentru românii afectați UPDATE

159
Stare de calamitate în Italia. Asistență MAE pentru românii afectați UPDATE - maltempo3538825001-1505111365.jpg

Articole recomandate

Vremea extremă face ravagii și în Europa, la doi pași de România. Orașul italian Livorno a fost devastat de o furtună venită peste noapte și care a adus 400 de litri de ploaie pe metrul pătrat în doar patru ore. 


UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o atenționare de călătorie pentru mai multe regiuni din nordul și centrul Italiei, care se confruntă cu precipitații abundente și vânt puternic.


"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că anumite regiuni din nordul și centrul țării se confruntă cu fenomene meteorologice intense, caracterizate de precipitații abundente și vânt puternic. Serviciul de Protecție Civilă italian a anunțat, pentru ziua de 10 septembrie 2017, cod roșu cu pericol de inundații și alunecări de teren în regiunea Liguria, cod portocaliu pentru mai multe regiuni din nordul și centrul Italiei (Toscana, Umbria, Lazio, Veneto, Abruzzo și Molise) și cod galben pentru celelalte regiuni ale țării", transmite MAE.

Românilor care călătoresc în Italia li se recomandă accesarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, pentru informații cu privire la starea vremii, actualizate în permanență, precum și site-ul Serviciului de Protecție Civilă: http://www.protezionecivile.gov.it.

De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344.

Orașul italian Livorno a fost devastat de o furtună venită peste noapte și care a adus 400 de litri de ploaie pe metrul pătrat în doar patru ore. Un râu de nămol s-a abătut asupra străzilor și a luat pe sus mașini și pubele. În urma catadtrofei s-au înregistrat 6 morți și 3 dispăruți.

O familie întreagă de 5 persoane care locuiau în subsolul unei locuințe dintr-un cartier al orașului Livorno au murit. Potrivit unui jurnalist român din Italia, citat de Realitatea TV, o a șasea victimă a murit într-un accident de mașină cauzat de asemenea de inundațiile masive.

Zeci de case au fost avariate, iar multe drumuri nu mai pot fi folosite. Cel puțin șase oameni au murit și alți trei sunt dați dispăruți, potrivit autorităților. Primarul din localitate a anunțat că situația este dramatică și că a decretat starea de calamitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.128 secunde