Statele Unite trimit echipament militar în România

114
Statele Unite trimit echipament militar în România - militaripozabuna1316717977-1448959256.jpg

Articole de la același autor

Pentagonul a anunțat că aproximativ 70 de piese de echipament militar american urmează să sosească în România din Germania, azi, în timp ce Statele Unite își sporesc sprijinul acordat aliaților europeni, transmite agenția Xinhua, citată de Agerpres.


În plus față de acest lot de echipament militar, alte echipamente vor sosi în Bulgaria și Lituania spre sfârșitul lunii decembrie, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului Jeff Davis.

Secretarul american al apărării Ash Carter a anunțat, în timpul unei vizite în Estonia la începutul acestui an, că SUA vor staționa temporar suficiente vehicule și echipamente asociate în Europa Centrala și de Est pentru a susține o brigadă de blindate.

Amplasarea lor ar facilita circulația forțelor americane de rotație în regiune și participarea la antrenamente și exerciții, a adăugat Davis.

"Aceste angajamente continue consolidează capacitatea noastră de a lucra în mod eficient între aliații noștri, întărește încrederea și ne ajută să construim relații de durată ce vor fi baza viitoarei securități în regiune", a mai spus Davis, citat de Xinhua.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6008 secunde