Străinii pot depune, online, actele pentru obținerea cetățeniei române

136
Străinii pot depune, online, actele pentru obținerea cetățeniei române - strainiipotdepuneonlineactelecet-1413228223.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General pentru Imigrări a lansat un portal online pentru depunerea documentelor pentru obținerea dreptului de ședere în țara noastră. "Prin lansarea acestui serviciu, Inspectoratul General pentru Imigrări oferă aplicanților opor-tunitatea de a face dovada îndeplinirii condițiilor legale prin încărcarea online a documentelor justificative, înainte de prezentarea la birourile de lucru cu publicul", a precizat comisarul șef Ioan Obreja, șeful Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța. Documentele sunt verificate de operatori care asigură un feed-back online și programează solicitantul, la o dată și oră stabilite pentru a se prezenta la ghișee, special amenajate și dotate, în vederea preluării datelor biometrice și a confruntării cu documentele originale. Noua aplicație oferă utilizatorului posibilitatea de a verifica online, în orice moment, statusul cererii sale, iar termenul legal de soluționare al acesteia începe de la data prezentării la ghișeu. 


De asemenea, persoanele al căror drept de ședere expiră în cel mult 30 de zile de la data transmiterii online a cererii de prelungire a dreptului de ședere, sunt obligate să se prezinte la formațiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări, înainte de expirarea acestui termen. Portalul poate fi accesat din site-ul public al Inspectoratului General pentru Imigrări sau la adresa de e-mail: https://portaligi.mai.gov.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4422 secunde