Suntem expuși riscului de atacuri teroriste

327
Președintele Traian Băsescu a atras atenția la ședința de bilanț a Serviciului Român de Informații, asupra creșterii riscului de atac terorist, odată cu intervenția în Libia, fără ca țara noastră să fie principala țintă. Cu toate acestea, șeful statului a cerut să fie luate măsuri de securitate din timp.
"Există riscul, ca urmare a intervenției, să avem o perioadă de instabilitate în nordul Africii, să fie atrase grupări islamiste extremiste în activități teroriste, ca urmare a intervenției din Libia și trebuie să se ia din timp toate măsurile ca eventuale creșteri ale riscului terorist să nu ne prindă nepregătiți", a spus Băsescu.
Totodată, printre prioritățile SRI-ului se numără securitatea alimentară și cea nucleară.
Serviciul Român de Informații, la solicitarea președintelui, se va implica în destructurarea grupărilor de crimă organizată la nivel local.
În cadrul ședinței, Traian Băsescu a mai spus că 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performanțe.
În privința proceselor prin care va trece SRI, șeful țării a precizat că reformarea și restructurarea serviciului nu încheie procesele de modernizare. Totodată, pregătirea noii strategii SRI în era informatică va permite Serviciului adaptarea continuă la realitățile și nevoile României.
Președintele Băsescu a mai precizat că, deși Serviciul Român de Informații s-a aflat într-un proces de reorganizare, activitatea operativă desfășurată a crescut, în mod constant, în calitate.
Corina BAGIE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3267 secunde