Sunteți amenințat și șantajat cu poze intime? Iată ce aveți de făcut

3876
Sunteți amenințat și șantajat cu poze intime? Iată ce aveți de făcut - suntetiamenintat-1474563900.jpg

Articole de la același autor

Nu puține au fost cazurile în care, după ani de relații, unul dintre parteneri și-a amenințat "fostul" sau "fosta" că va trimite tuturor fotografii intime din perioada în care erau împreună.


Pentru a nu face asta, deseori, cei care amenință fie cer bani sau diverse "servicii". Astfel de fapte necuge-tate au ajuns, din păcate, să fie la ordinea zilei. 


Totuși, nu trebuie să vă impacientați, întrucât acest gen de fapte sunt pedepsite de către lege, prin art. 207 și 226 din Codul Penal. Aceste articole se referă la infracțiunea de "șantaj" și "violarea vieții private". Deși exista consimțământul dumneavoastră atunci când s-au înregistrat imaginile într-un spațiu privat, asta nu implică și existența consimțământului la divul-garea, prezentarea sau transmiterea imaginilor. 


Potrivit noului Cod Penal, în cazul șantajului, dacă faptele au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închi-soarea de la 2 la 7 ani. În ceea ce privește violarea vieții private, divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convor-birilor ori a imaginilor către o altă per-soană sau către public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6393 secunde