Super - românul de la Cochirleni

1116
1
Super - românul de la Cochirleni - c1408a8e8aa27279752274da0016e575.jpg
Românul care a zburat de la Viena la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion se numește Andrei Culea, are 20 de ani și este din satul constănțean Cochirleni.
El s-a născut pe 28 ianuarie 1990 și, în România, avea o viață grea, apăsată de sărăcie, astfel că achiziționarea unui bilet spre Marea Britanie a reprezentat pentru el un obstacol de netrecut. Familia acestuia a fost vizitată zilele trecute de jurnaliștii britanici de la Mail on Sun-day, care au realizat un reportaj.
Potrivit jurnaliștilor de la "Mail on Sunday", Andrei a dorit să scape de sărăcia din România.
Mama lui Andrei, Vasilica, a declarat, într-un interviu, pentru "Mail on Sunday", că nu a știut nimic de planurile fiului său și că încă nu-i vine să creadă ce a făcut acesta. Femeia a mai afirmat că nu l-a mai văzut pe Andrei și nici nu a vorbit cu el după ce a plecat de acasă, în urmă cu o lună, pentru a-și găsi un loc de muncă la Constanța.
Femeia recunoaște însă că tânărul era decis să scape de munca la câmp pentru a obține un loc de muncă în construcții, ceea ce confirmă posibilitatea ca el
să-și fi căutat un loc de muncă la Parcul Olimpic din Londra, unde lucrează sute de români.
"A fost întotdeauna un copil foarte aventuros - mereu a venit cu planuri nebunești, precum pescuitul în Dunăre, sfidându-i astfel pe oficialii locali", a mai afirmat ea. Femeia a adăugat că tânărul aducea pește acasă pentru familie și câteodată avea suficient de mult pentru a le da și vecinilor.
Deși a fost șocată de aventura lui Andrei, ea recunoaște că este mândră de dorința sa de a avea o viață mai bună. Femeia spune că tânărul a fost primul locuitor din Cochirleni care a călătorit în străinătate. "Andrei a fost în Grecia la cules de fructe anul trecut", a spus ea. "S-a întors cu bani și am fost cu toții mândri de el", a mai povestit femeia.
Românul Andrei Culea, în vârstă de 20 de ani, a supraviețuit tem-peraturilor sub zero grade, după ce s-a ascuns în trenul de aterizare al unui avion Boeing 747, care călătorea pe ruta Viena-Londra. Avionul aparținea familiei regale din Dubai. Incidentul care a avut loc la începutul lunii iunie a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume și a ridicat întrebări în legătură cu motivul pentru care tânărul și-a riscat viața din moment ce, ca cetățean al României, țară care a aderat la UE în 2007, avea dreptul să intre în Marea Britanie.

Comentează știrea

Missu
28 decembrie 2012
Super - românul de la Cochirleni

Hai sa va zic ceva ...Andrei Culea nu e primul locuitor al satului care a plecat in strainatate ...localitatea nu e saraca, intradevar strada pe care locuieste e saraca ...dar sunt multi care au realizat ceva in satul asta ..clar!!! si eu locuiesc aici ..nu mananc mamaliga cu ceapa si morcovii :)))=))) ... multi de aici au o scoala ... si reportajele astea ne.au injosit ca localitate ...bagandu.ne pe totii in aceeasi oala ... facand sa para " strada saraciei " o imagine de fundal pentru intrega localitate .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.615 secunde