Susține că și-a înjunghiat fratele din greșeală

298

Articole de la același autor

Un bărbat care a încercat să-și omoare fratele a dat declarație în fața magistraților constănțeni.
Halit Mustafa a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor deosebit de grav, după ce, în luna februarie a acestui an, pe fondul unui conflict mai vechi, Halit și-a înjunghiat fratele în abdomen cu un briceag, după care a fugit de la locul faptei. Disputa dintre doi: o femeie, respectiv concubina agresorului, Buha Bahâr, care, în timp ce inculpatul se afla în penitenciar, ar fi trăit cu fratele său.
În urma rănii suferite, victima a fost transportată în stare gravă la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Medicii legiști au apreciat că rana produsă i-a pus viața în pericol.
Anchetatorii spun că bărbatul este recidivist, el fiind condamnat, în 2006, de Tribunalul Constanța, la doi ani de închisoare, tot pentru tentativă de omor. Halit a executat în Penitenciarul Poarta Albă condamnarea și a fost eliberat condiționat pe 19 decembrie 2006, cu un rest de pedeapsă neexecutată de 248 de zile.
Audiat în fața judecătorilor constănțeni, Halit Mustafa a povestit cum s-a derulat incidentul dintre el și fratele său, în fața Mănăstirii Sf. Maria, din Techirghiol. Ca și în fața procurorilor, inculpatul a declarat că îi era frică de fratele său și că l-ar fi înjunghiat din greșeală, el încercând să-l împingă, dar cu briceagul în mână, pe ruda de sânge, vrând să se apere de aceasta.
Printr-o adresă depusă la dosar, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a formulat pretenții civile în valoare de 1.968 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 29 octombrie, când vor fi audiați martorii din lucrări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8186 secunde