Sute de șoferi au rămas fără permis, din cauza telefonului mobil!

221
Sute de șoferi au rămas fără permis, din cauza telefonului mobil! - telefonsoferiamenzi-1574025192.jpg

Articole de la același autor

De la jumătatea lunii octombrie, legislația rutieră sancționează aspru folosirea de către șoferi a telefonului mobil sau a altor dispozitive de înregistrare, filmare sau fotografiere. 


Potrivit reprezentanților Poliției Române, de la intrarea în vigoare a noii prevederi legale, nu mai puțin de 4.115 persoane au fost sancționate. De asemenea, 638 de șoferi au rămas fără permis, urmare a folosirii telefonului mobil, concomitent cu săvârșirea unei alte contravenții. 


Polițiștii atrag atenția, din nou, asupra faptului că, potrivit legii, "în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile a telefonului". 


Nerespectarea restricției constituie contravenție și este sancționată cu amendă, de la 6 la 8 puncte, adică de la 870 la 1.160 lei, și aplicarea unei sancțiuni complementare de 4 puncte de penalizare. 


O altă noutate o constituie introducerea unei forme agravante a contravenției, respectiv sancționarea mai dură în momentul în care se constată săvârșirea simultană a două fapte pedepsite prin contravenție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7348 secunde