Tatăl Cătălinei Ponor, SUB CONTROL JUDICIAR, pentru ultragierea a doi polițiști locali

519
Tatăl Cătălinei Ponor, SUB CONTROL JUDICIAR, pentru ultragierea a doi polițiști locali - 11marttatacatalinaponor-1615452546.jpg

Articole de la același autor



Procurorii constănțeni au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru Florin Bărbăscu, tatăl vitreg al sportivei Cătălina Ponor și administratorul sălii de sport Cătălina Ponor Body Fit. Bărbatul în vârstă de 54 de ani este acuzat de ultraj, după ce ar fi lovit doi polițiști locali, în urma refuzului de legitimare. Incidentul a avut loc în data de 6 martie, în jurul orei 9.00, în fața sălii de sport pe care o administrează. 
Inițial, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în atenția cărora se află dosarul penal, au decis reținerea bărbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind luată decizia anchetării lui sub măsura preventivă a controlului judiciar. 
Referitor la împrejurările în care a avut loc incidentul, firma de avocatură care îl reprezintă pe Florin Bărbăscu a transmis următoarea comunicare: „Între dl. Bărbăscu Florin și Poliția Locală Constanța au existat trei contacte
1. Un prim contact a avut loc la momentul în care dl. Bărbăscu a intrat pe stradă cu indicatorul rutier “accesul interzis cu excepția riveranilor”. Dl. Bărbăscu a fost oprit de agenții de poliție locală care sunt părți vătămate în cauza și i s-a solicitat să prezinte documentul de identitate. Dl. Bărbăscu s-a conformat și le-a înmânat celor doi documentul de identitate. Agenții de poliție locală i-au returnat buletinul și i-au precizat că nu are voie să intre pe stradă deoarece are domiciliul în afara arealului riveran.
Dl. Bărbăscu le-a menționat agenților faptul că în datele de 18.02 și 19.02 a fost anterior legitimat de alte echipaje ale poliției locale care, văzând faptul că dumnealui este administratorul societății care operează sala de fitness i-au comunicat faptul că atât dumnealui, cât și angajații societății au dreptul potrivit OUG 195/2002, în calitate de riverani, să pătrundă pe artera respectivă.
Agenții de poliție locală din data de 06.03.2021 au refuzat să vadă pe telefonul mobil decizia potrivit cu care Dl. Bărbăscu are calitatea de administrator. În timpul discuției, cei doi agenți i-au indicat dlui Bărbăscu să mute autoturismul întrucât blochează intersecția.
Dl. Bărbăscu a condus până în față sălii de fitness circa 50 metri pentru a întoarce, însă la prima manevră a constatat că este blocat de mașina poliției locale.
2. Al doilea contact cu cei doi agenți a avut loc după ce dl Bărbăscu a coborât din autoturism și a încercat din nou să le prezinte celor doi pe telefonul mobil documentul din care rezultă calitatea să de administrator.




Florin Bărbăscu a fost încătușat în recepția sălii de fitness
Astfel, după cum rezultă din imaginile camerelor de supraveghere, dl. Bărbăscu avea în mână telefonul mobil, avea o atitudine relaxată, lipsită de orice urmă de agresivitate.
Agenții de poliție locală au refuzat din nou să vadă documentul privind calitatea de administrator. 
În momentul în care dl. Bărbăscu i-a invitat pe cei doi agenți în sala de fitness pentru a le arăta originalul documentului, fără niciun fel de avertisment, cei doi au folosit forța, în mod nejustificat, excesiv, cu depășirea atribuțiilor prevăzute de legea de organizare a poliției locale.
Dl. Bărbăscu nu a acționat decât în sensul de a fugi, de a scăpa din prinsoarea celor doi, încercând să se refugieze, de frică, în sala de fitness. Dl. Bărbăscu nu a lovit nciunul din agenții de poliție locală.
Dl. Bărbăscu a încercat să evite o agresiune nelegală, să fugă din fața unui abuz fizic, din fața unei violențe exercitată asupra sa, așa cum rezultă și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale sălii, care cu bună credință au fost puse la dispoziția anchetatorilor.
Ulterior momentului agresiunii din partea agenților locali, aceștia s-au retras în afara sălii de fitness și au chemat alte echipaje ale poliției locale, deși, potrivit atribuțiilor acestora, aveau din punctul nostru de vedere obligația de a contacta Poliția Națională”. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.732 secunde