Taxa de primă înmatriculare rămâne neschimbată până în 2013

1014
1
Taxa de primă înmatriculare rămâne neschimbată până în 2013 - masiniautostradagf23-1317238317.jpg

Taxa de primă înmatriculare se va aplica în forma actuală până în 2013, a declarat, ieri, ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely.


"Ceea ce pot să spun sigur este că, până în 2013, nu va fi un alt sistem, va fi taxa de primă înmatriculare care există acum. Noi vom aplica deocamdată această taxă auto care a existat și până acum, cu modificările pe care le-am propus în lege. Eu sper ca Senatul și Camera Deputaților să adopte cât mai repede această lege, care înseamnă 25% reducere la taxa auto și la prima vânzare a autovehiculelor înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 și va trebui să fie plătită de către cumpărător", a explicat Borbely.


În ceea ce privește cartea verde, ministrul Mediului a precizat că sunt o serie de aspecte care trebuie discutate cu autoritățile implicate. Oficialul român a spus, la începutul lunii septembrie, la Pitești, că intenționează ca, de la jumătatea lui 2012 sau cel mai târziu 1 ianuarie 2013, să înlocuiască taxa de înmatriculare cu un sistem prin care se plătește anual în funcție de noxele autovehiculului. "Am intenția de a introduce, dacă e posibil de la jumătatea anului viitor, dacă nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde, care înseamnă, ca și în alte state, că trebuie să te duci în fiecare an la cei care verifică noxele care ies din țeava de eșapament, fac măsurarea, iar dacă nu mai corespunzi normelor, nu poți să mai circuli pe drumurile publice, trebuie să repari mașina și plătești o taxă în funcție de noxe. Atunci plătește toată lumea", a declarat ministrul.

Comentează știrea

Adriana
13 noiembrie 2011
. din pacate...

pt pedelistii din ''bucales'',''sholdoveni'',''molteni'',sudisti ,mitici ,regateni ,samd.. cititi ce spun,cand au ocazia sa-si dezvaluie adevaratele ganduri si firea oribila , ''colegii'' vostri din ardeal,in special nucleul dur din clj-napoca ; -13 noiembrie, 16:25. cicero Boc, un ardelean sincer, nu avea cum sa creada ca un moldovean flamand il va trada in halul asta! -3 noiembrie, 12:25. OK OK, nu ai nationalitate tiganeasca, da esti unu din jegosii aia de moldoveni, care produc si peste 80% din crime si violuri in intreaga Europa, nu-i asa? -12 noiembrie, 22:07. sf Fiecare padure are uscaturile ei . Ragatenii au padurea uscata iar pe acolo mai iese cate un vlastar .Din pacate uscaturile il sufoca . ganditi-va daca vreti sa mai fiti alaturi de aceste lepre,nu eneralizez dar sunt destui dintre ei,mai ales clujul care souge de bani bugetul tzarii p.s.nu sunt de la usl,nu ma intereseaza politica as vrea doar sa le vad ''gurile''acestor lepre veninoase de la cluj si din ardeal... astupate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2613 secunde