Concurs Teia Sponte a luat la cunoștință dovezile procurorilor DNA din dosarul "Valiza"

237

Articole recomandate

Vicepreședintele Consiliului de Administrație (CA) a clubului de fotbal Steaua București, Teia Sponte, s-a prezentat, ieri, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a lua la cunoștință materialul de urmărire penală din dosarul "Valiza".
Teia Sponte este acuzat de infracțiunea de complicitate la dare de mită. În data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat în Cluj-Napoca, a fost găsită suma de 1,7 milioane de euro, care a fost blocată de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, în baza legii.
Teia Sponte susține că banii erau dați de George Becali pentru a cumpăra terenuri în Cluj și nu pentru a premia jucătorii Universității Cluj în eventualitatea în care aceștia câștigau meciul cu CFR Cluj.
Procurorii anticorupție au început, de o săptămână, prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul "Valiza".
Totodată, anchetatorii i-au prezentat, pe 14 noiembrie, lui Victor Pițurcă materialul de urmărire penală, în ancheta în care este acuzat de favorizarea infractorului. Avocatul lui Becali, Cătălin Dancu, a afirmat că Pițurcă ar fi cercetat pentru că ar fi semnat, ca martor, un precontract de vânzare-cumpărare semnat de Gigi Becali și omul de afaceri Radu Marino.
În ultima perioadă, pe la DNA au trecut mai mulți oameni din fotbal pentru dosarul "Valiza". De exemplu, președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat, pe 7 noiembrie, surse judiciare declarând că acesta a fost chemat ca martor în dosarul "Valiza". Mircea Sandu a stat la DNA în jur de o jumătate de oră. La ieșire, el a declarat că a fost la DNA "pentru o chestie de rutină".
Pe 24 octombrie, finanțatorul echipei Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat și el la DNA în calitate de martor în dosar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6983 secunde