Timbrul de mediu "se transformă". Cu ce taxă va fi înlocuit

564
Timbrul de mediu

Articole recomandate

Timbrul de mediu nu dispare, ci se tranformă. După ce a fost declarat ilegal de Comisia Europeană, acum, ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, propune ca timbrul de mediu să fie înlocuit cu o taxă inclusă în prețul carburantului.


Este vorba de majorarea prețului la carburant cu apropae doi lei pentru fiecare plin, precum și de un sistem de impozitare diferențiat pentru mașini, în funcție de norma de poluare a motorului.

Taxa auto a fost introdusă prima dată la începutul anului 2007. De atunci, a trecut prin diverse transformări și a avut mai multe denumiri, printe care: taxă auto, de primă înmatriculare, taxă verde sau timbru de mediu. Varianta propusă acum ar putea fi una corectă, susțin și transportatorii.

Transportatorii mai sunt nemulțumiți și că există alți poluatori, care însă nu sunt taxați. Iar criteriul "poluatorul plăteșt" ar putea elimina nedreptățile din acest sector.

Transportatorii mai spun că varianta actuală a taxei de mediu blochează și dezvoltarea companiilor deoarece le este foarte greu să cumpere mașini noi și să le vândă pe cele uzate, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : IPJ Constanța are un nou comandant adjunct
Pagina a fost generata in 1.1425 secunde