Tineri voluntari vor preveni cetățenii în privința furturilor din locuințe și din mașini

270
Tineri voluntari vor preveni cetățenii în privința furturilor din locuințe și din mașini - cb7fb37fdca009fce8f61733a6ae5652.jpg
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Crimina-lității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au organizat o întâlnire cu voluntarii de la Centrul Regional de Resurse pentru ONG - CENTRAS Constanța, scopul activității vizând instruirea voluntarilor care vor participa la activitățile de prevenire.
Activitatea a demarat cu prezentarea proiectului de prevenire din cadrul campaniei "Alianță pentru siguranță", având în vedere faptul că unul din obiective urmărește "implicarea populației, în special a tinerilor, în acțiunile organizate pentru prevenirea furturilor din locuințe și a furturilor de și din auto". De asemenea, au fost prezentate recomandările referitoare la prevenirea acestor genuri de infracțiuni, întrucât voluntarii vor purta discuții cu cetățenii în cadrul acțiunilor de distri-buire a materialelor informativ - preventive. Totodată, au fost prezen-tate și consecințele săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat. La final, voluntarii au fost instruiți și cu privire la conduita ce trebuie adoptată pe parcursul derulării activităților.
În acest context, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității recomandă cetățenilor să țină permanent ușa închisă cu cheia, atunci când se află în locuință, deoarece infractorii profită de orice clipă de neatenție și sustrag din interior genți, telefoane mobile sau alte obiecte de valoare. De asemenea, ușa de acces în locuință trebuie să fie solidă, prevăzută cu cel puțin două încuietori și cu sisteme și chei diferite, iar în cazul în care au pierdut cheia, trebuie să înlocuiască imediat dispozitivul de închidere, acest lucru fiind recomandat și în cazul schimbului de locuință. Oamenii legii sfătuiesc proprietarii de locuințe să nu păstreze în casă sume importante de bani, să nu poarte discuții referitoare la valorile pe care le dețin în locuință și să nu permită accesul în imobil a persoanelor pe care nu le cunosc.
În altă ordine de idei, pentru prevenirea furturilor din și de autoturisme, polițiștii constănțeni recomandă adoptarea unei conduite preventive în ceea ce privește protecția bunurilor personale. Astfel, posesorii de autoturisme sunt sfătuiți să nu lase în interiorul acestora obiecte de valoare, genți de voiaj, poșete, borsete, aparatură electronică întrucât pot atrage interesul infractorilor. De asemenea, autoturismul trebuie asigurat cu sisteme de alarmă și la achiziționarea unei mașini second-hand să solicite și cea de-a doua cheie, iar în cazul în care au pierdut cheile autoturismului sau le-au fost sustrase să schimbe de urgență sistemul de închidere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 18 Februarie 2010
Stire din Eveniment : Schimbări la examenul auto
Pagina a fost generata in 1.8943 secunde