Tinerii Basarabeni din Constanța sunt la frontieră. „Este nevoie de translatori”

251
La punctele de frontieră de la granița cu Ucraina, pe sensul de intrare în țară, sunt cozi kilometrice. Mii de oameni fug din calea războiului care le-a tulburat viețile, iar românii le-au sărit în ajutor. În apropierea punctelor de frontieră sunt numeroși români care au adus ajutoare, alții care s-au arătat dispuși să le asigure transportul, în vreme ce mulți le oferă cazare pentru perioada următoare.

Din păcate, o barieră între cei care au nevoie de ajutor și românii care vor să-i sprijine este comunicarea. Drept pentru care, încă din primele zile ale exodului s-a atras atenția asupra faptului că este nevoie de translatori. Tinerii Basarabeni din Constanța sunt la frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, încă din prima zi, ajutându-i atât pe refugiați, cât și pe autoritățile române și cetățenii dornici să dea o mână de ajutor.

„Este a treia zi consecutiv în care ajutăm polițiștii de frontieră și refugiații cu traducerea diferitor situații pentru a facilita intrarea mai rapidă în România.

Oameni buni, este o situație în care ne putem trezi chiar noi înșine în următoarele zile. Trebuie să fim solidari și să ajutăm cu ce putem. Prioritar e nevoie de oameni care înțeleg și vorbesc limba rusă sau ucraineană pentru a fi prezenți la punctele de frontieră.

Facem un apel la toți cei care vor să se implice cu traducerea, să se alăture grupului de Whatsapp pentru a merge la Vama Isaccea în următoarele zile. De menționat că la fața locului există mâncare și apă gratuită iar dacă ești cu mașina, te putem ajuta cu decontarea motorinei”, au transmis tinerii basarabeni.

De altfel, potrivit unor martori de la punctul de frontieră, femeile din Ucraina se tem să plece cu necunoscuți, mai ales că nici nu le înțeleg limba, în parte și pentru că în rândul lor s-a răspândit zvonul că ar putea să fie tâlhărite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6695 secunde