Tone de pește pescuite ilegal, confiscate de polițiști

278
Tone de pește pescuite ilegal, confiscate de polițiști - tone-1511803636.jpg

Articole de la același autor

Aproape două tone de pește pescuite ilegal au fost confiscate de polițiști, în urma acțiunilor organizate pentru protejarea fondului piscicol, în ultimele două săptămâni. De asemenea, au fost întocmite peste 40 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol.

Polițiștii structurilor de ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. Astfel, în perioada 17 - 23 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat 300 de controale, verificând 338 de societăți comerciale, amenajări piscicole/asociații de profil, piețe, târguri și alte obiective.

Polițiștii au avut în vedere verificarea legalității transportului de pește și al produselor din pește, proveniența, depozitarea și valorificarea acestuia. În urma activităților, polițiștii au întocmit 42 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol, fiind cercetate 29 de persoane. Au confiscat două tone de pește proaspăt, 147 de plase de pescuit tip setci monofilament, 30 de plase de pescuit tip setci din fir textil, două autovehicule și șase ambarcațiuni, precum și trei motoare de ambarcațiuni.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 657 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 250.000 de lei. Spre exemplu, în cursul săptămânii trecute, polițiștii din Năvodari au depistat în flagrant delict, pe Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari, trei bărbați, în timp ce pescuiau, dintr-o ambarcațiune, cu trei plase de pescuit monofilament, în care s-au prins pești din specia caras. Peștii au fost redați în mediul natural.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit. Plasele monofilament, ambarcațiunea pneumatică și ramele, toate în valoare de 2.250 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4147 secunde