TOȚI ROMÂNII care se întorc din Italia riscă izolarea sau carantina!

568
TOȚI ROMÂNII care se întorc din Italia riscă izolarea sau carantina! - ddd-1583601049.jpg
Autoritățile române iau în calcul să modifice ariile din Italia vizate de restricții la revenirea cetățenilor în țară, extinzându-le, după confirmarea primului caz de coronavirus în București - un bărbat de 49 de ani care a revenit de la Roma, în 27 februarie, dintr-o zonă care nu se afla sub incidența unor astfel de măsuri, fiind considerată neafectată de epidemia cu Covid-19.

"Dacă se mai repetă un astfel de caz, ne gândim ca începând de mâine să extindem această zonă la toată Italia", a precizat la Digi24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Asta înseamnă ca toți cei care vin din Italia să stea în izolare, a adăugat oficialul.

"Este primul caz din București, dar este tot un caz de import, dat fiind că vine din Italia. Noi am identificat toți contacții lui în București, în această perioadă. Urmează să identificăm și contacții din avionul de pe 27 și la fel, ancheta se va derula pentru fiecare în parte", a subliniat Nelu Tătaru.

Este vorba despre un avion care a venit de la Roma pe Otopeni, în data de 27 februarie. Contacții identificați până acum sunt membri ai familiei și prieteni, care sunt, la rândul lor, testați și băgați în carantină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4193 secunde