Toți turiștii blocați la Bâlea Lac au fost evacuați cu elicopterul

125
Toți turiștii blocați la Bâlea Lac au fost evacuați cu elicopterul - balea-1453296687.jpg

Articole de la același autor

La scurt timp după ce ISU a anunțat că va solicita MAI ca un elicopter să ajungă la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, pentru a-i evacua pe cei 70 de turiști, secretarul de stat în MAI, medicul Raed Arafat, a anunțat că două elicoptere aparținând Inspectoratului General de Aviație vor evacua persoanele aflate la Bâlea Lac, potrivit Agerpres. Toți turiștii au fost ulterior evacuați, fără incidente.


"Toți turiștii care au fost sus au fost coborâți cu elicopterul, la Cârțișoara. Precizăm că nimeni nu a fost rănit, turiștii nu se aflau în telecabină când aceasta s-a blocat. În cursul nopții, i-am cazat gratis pe acești turiști și le-am oferit masă caldă. În continuare facem eforturi să reparăm telecabina, care, deocamdată, nu funcționează", a explicat Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a firmei care administrează telecabina de la Bâlea Lac.

Printre cei 72 de turiști se aflau și 34 de copii, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Turiștii au fost transportați cu elicopterele peste Valea Bâlea, care leagă pe o distanță de 3.700 de metri, Lacul Bâlea, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, cu Cascada Bâlea, aflată cu 200 de metri mai jos. Elicopterele au aterizat pe un câmp, în apropierea localității Cârțișoara, aflată în vecinătatea zonei turistice Bâlea și la 60 de kilometri distanță de municipiul Sibiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0683 secunde