TRAFIC CU EMIGRANȚI SIRIENI/ Zeci de călăuze, în plasa DIICOT

225
TRAFIC CU EMIGRANȚI SIRIENI/ Zeci de călăuze, în plasa DIICOT - 2946m-1378818007.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în cooperare cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPF și cu Serviciul Român de Informații, au dat de urma unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit din 30 de persoane, cetățeni români, turci, bulgari, sirieni, irakieni și germani, specializat în traficul de migranți de origine siriană către state din Uniunea Europeană.

Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că membrii grupului infracțional organizat au racolat migranți sirieni, refugiați pe teritoriul Republicii Turcia în contextul situației existente în Siria, organizând transportul acestora, pe rută maritimă și terestră, cu predilecție către Germania.

Emigranții erau transportați cu ambarcațiuni pe Marea Neagră și ulterior cu autotrenuri sau microbuze către țările de destinație vizate.

Învinuiții sunt suspectați că au racolat și călăuzit în această modalitate aproximativ 100 de emigranți, prețul plătit de fiecare persoană putând ajunge până la 8. 000 Euro/USD.

Luni, 9 septembrie, pe raza județului Bihor, într-un autotren aflat în trafic, procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat 12 persoane de origine siriană, dintre care 5 minori, intrate ilegal în România cu ajutorul a 9 membri ai grupării, care intenționau să ajungă în țări din Europa de Vest prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse în vederea audierii 16 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor față de învinuiți să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Cercetările sunt efectuate cu sprijinul Centrului de Supraveghere și Control al Trecerii Frontierei Aeroporturi București - Otopeni.

Procurorii D.I.I.C.O.T. cooperează în instrumentarea cauzei cu autoritățile judiciare bulgare și germane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Trafic aglomerat!
Pagina a fost generata in 0.6278 secunde