Trafic rutier asigurat de polițiști

178
Trafic rutier asigurat de polițiști - politia21356654878-1358155264.jpg

Aproape 560 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în cursul zilei de ieri, în filtrele rutiere instituite de polițiști pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece. Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte regulile de circulație.


Ieri, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de condițiile meteorologice specifice sezonului rece, polițiștii au acționat în filtre constituite în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanțuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.


Polițiștii au aplicat 557 de sancțiuni contravenționale, dintre care 29 conducătorilor auto care au circulat pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără a-și echipa automobilele cu anvelope de iarnă, o sancțiune contravențională administratorului unui drum, iar 527 pentru alte abateri la normele rutiere.


Polițiștii rutieri, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, continuă activitățile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave.
Poliția Rutieră atenționează asupra faptului că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.


De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (între 9 și 21 puncte amendă).


POLIȚIA ROMÂNĂ recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.


Dacă este necesar să conduceți pe vreme de iarnă, plănuiți deplasarea din timp. Asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare.
Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, POLIȚIA ROMÂNĂ recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe semnificația indicatoarelor și îndrumările agenților de circulație!


Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.


Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!
Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață, în condiții de ceață densă.
Nu consumați alcool!


Toți ocupanții autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranță!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Polițiștii, alături de elevi
Pagina a fost generata in 0.332 secunde