Traficanți de persoane și proxeneți reținuți de DIICOT Constanța

1292
Traficanți de persoane și proxeneți reținuți de DIICOT Constanța - anchetadiicot1-1333478916.jpg

Articole de la același autor

Șapte percheziții au avut loc, ieri dimineață, la Constanța, pentru destructurarea unei rețele care se ocupa cu trafic de persoane și proxenetism.

Mai mulți indivizi au fost ridicați și conduși la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța în vederea cercetărilor și stabilirii implicării fiecărei persoane în acțiunile ilegale ce se desfășurau pe teritoriul municipiului Constanța.

Din datele pe care le au anche-tatorii, grupul de proxeneți acționa pe teritoriul Constanței de mai bine de un an. Indivizii racolau atât fete minore, cât și majore, care făceau parte din familii sărace și "racolate" din mai multe localități din județ. Ele erau ținute în mai multe imobile din Constanța și obligate să se prostitueze, iar banii obținuți intrau direct în buzunarele indivizilor care se ocupau în mod direct de "afacere". Unele dintre minore au fost chiar vândute de la un proxenet la altul, contra câtorva sute de euro "bucata".

Dovadă că afacerea mergea ca pe roate, indivizii au încercat să se extindă și să coopteze în grupul lor tot mai multe fete pentru ca "veniturile" să fie din ce în ce mai substanțiale.

De câteva luni însă, pe fir au intrat ofițerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Constanța, care au pus sub observare gruparea de indivizi. După ce au strâns o serie de dovezi care să demonstreze că persoanele respective se ocupau cu traficul de "fetițe" și că trăiau, practic, din proxene-tism, ieri dimineață, anchetatorii au decis să acționeze.

Ofițerii BCCO și procurorii DIICOT au descins, ieri dimineață, la șapte locații din Constanța, de unde au ridicat sume de bani, acte de identitate ale unor persoane despre care se presupune că au fost traficate, precum și alte dovezi care să demonstreze infracțiunile de care indivizii sunt bănuiți. Mai mult decât atât, la adresele respective au fost găsite mai multe fete care sunt victime ale acestei bande de proxeneți. Rămâne de văzut însă dacă ele vor avea curajul să declare împotriva indivizilor și să povestească viața pe care au avut-o în ultimele luni…

Mai multe persoane care sunt bănuite de aderare la acest grup infracțional au fost aduse, ieri, la sediul DIICOT Constanța, în ve-derea audierii. Procurorii urmează să stabilească implicarea fiecărei persoane în traficul de persoane sau în comiterea infracțiunii de pro-xenetism, urmând a se decide câți indivizi vor fi reținuți și pre-zentați spre arestare magistraților constănțeni.

 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Descinderi la Mangalia
Marţi, 28 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Percheziții la hoții din locuințe
Pagina a fost generata in 0.7757 secunde