Traficanții de droguri, tratați cu blândețe de judecătorii constănțeni

964
6
Traficanții de droguri, tratați cu blândețe de judecătorii constănțeni - judecator-1336760637.jpg
Este cunoscut faptul că traficul și consumul de droguri afectează în mod iremediabil societatea în care trăim. Sunt tineri care, din cauza unei simple curiozități sau "vitejii" de moment, și-au ratat viitorul, alții care au ajuns să comită crime pentru un minut
de plăcere… Revoltător este faptul că, la Constanța, deși dosarele de trafic de droguri sunt, de la an la an, tot mai numeroase, judecătorii aleg să aplice pedepse tot mai mici, în marea majoritate a cazurilor cu suspendare, ceea ce transformă munca ofițerilor sub acoperire și a procurorilor ce luptă pentru combaterea unui asemenea fenomen în "apă de ploaie"!

În loc ca, prin pedepsele aplicate, tinerii care aleg să comită astfel de ilegalități să fie puși la zid și condamnați la ani grei de pușcărie, fiind astfel descurajați să săvârșească a doua oară o infracțiune asemănătoare, "blândețea" judecătorilor de la Constanța îi determină să gândească exact pe dos. Și de ce i-ar condamna cineva pentru asta? În marea majoritate a dosarelor ce privesc traficul și consumul de droguri, pedepsele aplicate de magistrații de la Constanța sunt cu suspendare, pe când la alte instanțe din țară "politica" în astfel de situații este cu totul alta. Am luat, pe sărite, doar câteva dintre dosarele de trafic de droguri aflate pe rolul Tribunalului București, și nu mică ne-a fost mirarea când am observat că pedepsele aplicate de magistrații bucureșteni sunt extrem de aspre, ei aplicând pedepse de câte șapte, 12, chiar 15 ani de pușcărie! La Constanța e tocmai pe dos.
Numai vineri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au emis trei sentințe prin care au micșorat pedepsele aplicate unor indivizi suspectați de trafic de droguri. Culmea, soluțiile din respectivele dosare făceau parte dintre puținele condamnări cu executare date de judecătorii de la malul mării.
Este vorba de George Mihai Cornea, de 25 de ani, din Constanța, căruia, vineri, magistrații i-au redus pedeapsa de la doi la un an și jumătate de închisoare cu executare. În luna decembrie 2011, el a cumpărat din Olanda aproape 300 de grame de canabis și a trimis drogul printr-o firmă de curierat în România. Și lui Adrian Vintilă, de 26 de ani, din Constanța, judecătorii i-au redus de la un an și jumătate la un an de închisoare cu executare pedeapsa aplicată pentru trafic de droguri. El a fost prins în flagrant, la data de 17 ianuarie, în zona Halta Traian, în timp ce vindea unui investigator sub acoperire 200 de grame de canabis contra sumei de 6.000 de lei. Pentru a-l prinde, polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare.
Lucian Dănuț Sărmășan, de 24 de ani, din Constanța, este cel de-al treilea tânăr, într-o singură zi, pentru care judecătorii constănțeni au dat dovadă de compasiune. Pedeapsa de patru ani și jumătate de închisoare i-a fost redusă la doi ani și jumătate. Din fericire, toate acele hotărâri mai pot fi atacate cu recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate sau procurorii DIICOT de la Constanța mai pot spera că toată munca lor va fi "cântărită" la adevărata valoare.

În aceste condiții, nu ne mai miră că, în ultimele luni, numeroase persoane - consumatoare de droguri au fost găsite de polițiștii de la Rutieră la volanul autoturismelor pe care le conduceau sau că, adesea, în cluburile de la malul mării sunt prinși, frecvent, numeroși tineri cu substanțe stupefiante.

Comentează știrea

lol
12 mai 2012
esti penibila

Camelia MIU - MITRIC ia sa stai tu la puscarie 4 ani pentru cateva grame de cannabis care in alte tari este LEGAL. Cum poti sa scrii niste tampenii mai mari ca tine? Nu ai nici cea mai mica idee despre ce se intampla. Cum poti sa dai unui tanar care poate a facut o greseala 4 ani de puscarie. Tu stii ce inseamna puscaria in Romania? Nu asa il ajuti si nu asa il reabilitezi, prin pedepse aspre. Mai gandeste inainte sa te apuci sa scrii .

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri..sunt doar cateva din nemerni
12 mai 2012
1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri..sunt doar cateva din nemerni

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri..sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca...iata si problema carutelor care merg de-a valma cu gunoaie si peturi -asta cand nu fura -merg rromii sau aia de la tzara nestingheriti de nimeni prin oras,desi e interzis de lege,problema e tot in raspunderea primariei si a politiei locale care e in subordinea lui mazare acum ...ce draku faceti, putorilor?

aberatii
12 mai 2012
mai oamenilor

Inchisoarea e pentru reabilitare... cum sa te reabilitezi in 15 ani de puscarie? aia e finalul vieti nu reabilitarea.... Numai statele babaniere dau pedepse pe viata pentrtu un gram de iarba... Dar voi astia de la cuget se pare ca asa va doriti impreuna cu niste procurori frustrati si pusi pe distrus vieti. Tarile din Uniunea European sunt mai blande decat noi si cauta reabilitarea si reintroducere sociala a infractorului nu trimitere lui zeci de ani in inchisoare pentru fapte marunte. Dupa 10 ani de inchisoare vom avea pe strazi un om care numai are nimic de pierdut si care e invatat cu puscaria si care poate deveni f usor criminal violator sau talhar. ASta va doriti? Justitia nu trebuie sa contorizeze ani de puscarie ci oameni care s au indreptat si duc o viata normala aducand un aport de calitate societati in care traiesc. Apucaturi comuniste aveti si voi si gabori si procurori . Intr o tara in care infractori ne conduc cereti puscarie de zeci de ani pentru un tanar care a vandut iarba? voi va ascultati?

adevarat,ziarist penibil
12 mai 2012
articol penibil

mai camelia miu,mai bine ai cauta stiri interesante,decat sa stai pe coridorul tribunalului si sa copiezi ce dosare solutioneaza judecatorii din constanta.

un cititor
12 mai 2012
articol jenant

revoltator este modul cum iti faci tu meseria,ziarist penibil

ce conteaza?
15 mai 2012
pentru toti care comenteaza pe aici...

Sa ajunga copiii vostri ca, din cauza acestor traficanti carora le plangeti de mila pe aici, sa devina consumatori si sa ajunga sa va vanda totul din casa pentru droguri, atunci, sa va vad daca mai ganditi asa! Da, sunt de parere cu autorul, sa li se dea acestor indivizi pedepse tot mai aspre! Doar cu o practica juridica pe masura acest fenomen poate fi descurajat si tot mai multi copii care sunt influentati de anturaj ori alte persoane care le strica pentru totdeauna viitorul pot fi salvati! Asa ca voi, cei care cereti reabilitarea prin libertate a unor traficanti, sa va fie rusine! Iar judecatorilor care dau astfel de pedepse si mai si!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5799 secunde