Tragedia din Muntenegru: Anchetă închisă, niciun vinovat tras la răspundere!

88
Tragedia  din Muntenegru: Anchetă închisă, niciun vinovat tras la răspundere! - anchetainchisaniciunvinovattrasl-1392755910.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, ieri, clasarea dosarului penal privind accidentul rutier care a avut loc în iunie 2013, în Muntenegru. La data respectivă, un autocar plin cu turiști români a căzut într-o prăpastie, în urma accidentului murind 19 persoane, printre care și șoferul, iar alte 29 au fost rănite. 
Probele strânse au evidențiat că "accidentul rutier s-a produs ca urmare a neglijenței în trafic a șoferului autocarului, George Ciobanu", au susținut anchetatorii. "Șoferul George Ciobanu se deplasa pe drumul principal dinspre Kolasin în direcția Podgorica cu o viteză de 80 km/h, mult mai mare decât cea permisă pe acel sector de drum, neadaptând viteza de deplasare a autocarului la limitele impuse prin semnele de circulație, la banda marcată pe șosea, la starea suprafeței acesteia, șoseaua fiind umedă și alunecoasă", se menționează în comunicatul procurorilor. 
Aceste împrejurări au condus la destabilizarea intensă a autocarului, la pierderea echilibrului și răsturnarea lui, urmată de coliziunea cu trotuarul podului și gardul metalic al acestuia și, ulterior, prăbușirea în prăpastia care duce la râul Moraca. 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bjelo Polje, din Muntenegru a stabilit, însă, că nu există temei pentru derularea procedurii penale, dat fiind că șoferul a murit în accident: 
"Având în vedere că împrejurările producerii accidentului și stabilirea persoanei vinovate și a culpei acestuia au făcut obiectul unei cercetări penale finalizate cu o soluție de neurmărire dispusă de către autoritățile judiciare din Muntenegru, s-a constatat că lipsește o condiție prevăzută de lege necesară pentru punerea în mișcare a acțiunii penale, motiv pentru care s-a dispus clasarea cauzei privind pe George Ciobanu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în formă calificată", au concluzionat și procurorii români. 
De asemenea, nici firma care deținea autocarul nu va fi trasă la răspundere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6445 secunde