Tragedii pe șosele. România, țara cu cei mai mulți morți în accidente rutiere

191
Tragedii pe șosele. România, țara cu cei mai mulți morți în accidente rutiere - accidentemortale-1569597133.jpg

Articole de la același autor

Ziua de 26 septembrie se dorește a fi Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, potrivit unui proiect desfășurat la nivelul comunității europene și susținut și de Poliția Română. În această zi, la nivelul întregii țări, polițiștii rutieri au ieșit în stradă, desfășurând activități în cadrul campaniei naționale de educație rutieră "Alege Viața!", scopul lor fiind ca șoferii și pietonii să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație.

"Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație. De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de accidente pe șosele", au arătat reprezentanții Poliției Române.

Statisticile sunt alarmante: de ani buni, România are cele mai periculoase șosele din Uniunea Europeană. Cu 96 de decese la milionul de locuitori, țara noastră a înregistrat, în 2018, cea mai mare rată a accidentelor rutiere mortale, din toate statele membre UE. În schimb, potrivit statisticilor realizate la nivelul Comisiei Europene, pe primele locuri, cu cele mai sigure șosele, sunt Anglia, Danemarca și Irlanda.

La nivelul țării noastre se observă o ușoară tendință de scădere a numărului accidentelor mortale, dar imaginea de ansamblu rămâne critică.

"Siguranța șoselelor din România a crescut cu 4% între 2017 și 2018. Totuși, România este în continuare pe ultimul loc la capitolul performanței în acest sector", se arată în raportul Comisiei Europene.

Peste 140 de accidente

în două luni de vară, pe litoral

Ultima statistică realizată la nivelul Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Constanța, pentru perioada sezonului estival 2019, arată că în perioada 1 iulie – 31 august au avut loc nu mai puțin de 143 de accidente, în urma cărora 5 persoane și-au pierdut viața, alte cinci au fost rănite grav, iar 118 au fost rănite ușor. Viteza excesivă, neadaptarea la condițiile de trafic au fost principalele cauze ale incidentelor rutiere ce au avut urmări tragice. De exemplu, unul dintre accidentele care a șocat a avut loc în luna iulie, la Mihail Kogălniceanu, în dreptul unei parcări de pe marginea DN 2A. O femeie de 53 de ani conducea dinspre Hârșova către Constanța, iar la un moment dat a intrat în parcare, după care a virat la stânga, cu gând să reintre în drumul național. A intrat în coliziune însă cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 29 de ani. În urma impactului, prima mașină a fost proiectată în afara părții carosabile și a lovit mortal o femeie care se afla pe marginea șoselei.

Un alt accident mortal a avut loc, la sfârșitul lunii august, în Mamaia Nord. Puțin după miezul nopții, un bărbat de 22 de ani conducea o mașină cu volan pe dreapta, dinspre Năvodari spre Constanța, iar în sensul giratoriu din dreptul hotelului Nyota, a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens, unde a lovit în plin o mașină condusă regulamentar de un bărbat de 35 de ani. În urma accidentului, șoferul celui de al doilea autoturism a murit, iar alți doi pasageri au fost răniți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4247 secunde