TRAGEDIILE se țin lanț după moartea celor trei fetițe

811
TRAGEDIILE se țin lanț după moartea celor trei fetițe - fondnicolaebalcescu1-1359044306.jpg
Un bărbat a murit și un altul a ajuns la spital în comă din cauza intoxicării cu monoxid de carbon. Cei doi erau prieteni de mult timp și locuiau împreună într-o casă îngrijită, provenind din familii înstărite. Bărbații au băut împreună până au adormit, fiind găsiți de vecini. Este al treilea caz de intoxicare cu monoxid de carbon de la începutul anului din localitatea Nicolae Bălcescu. 


Doru Stoichiță, de 53 de ani și Mișu Ivancea, de 58 de ani erau prieteni de zeci de ani. Aceștia obișnuiau să bea împreună și, neavând familii, s-au decis să se mute împreună în locuința lui Doru Stoichiță. Acesta locuia singur de când rudele i se mutaseră în străinătate. 

Din spusele autorităților locale din Nicolae Bălcescu, cei doi locuiau într-o casă spațioasă, îngrijită, provenind din familii înstărite.

"Am fost anunțați de vecini în legătură cu ce s-a întâmplat și ne-am deplasat de urgență la locul incidentului. Am constatat că soba era călduță și nu avea foc în ea, așa că nu înțeleg cum ar fi putut să se intoxice. Bărbatul care a decedat avea o casă frumoasă, era înstărit, nu avea sobe improvizate, pentru că nu făcea parte din acea categorie de persoană nevoiașă, fără venituri. Nici nu am auzit de vreo problemă cauzată de niciunul dintre ei. Așa a fost să fie", povestește Nicolae Ciocănete, viceprimarul din Nicolae Bălcescu.

Cei doi s-au antrenat la câte un păhărel după care au adormit. Unul dintre cei doi, proprietarul casei, a decedat. Celălalt bărbat a fost găsit inconștient și a fost transportat de urgență la spital, unde se află în stare comatoasă. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Polițiștii constănțeni încă așteaptă rezultatul necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la decesul și respectiv starea comatoasă a celor doi.

Al treilea caz de acest gen în Nicolae Bălcescu

Această tragedie vine la o săptămână după ce trei fetițe, cu vârste cuprinse între doi și cinci ani, au murit intoxicate cu monoxid de carbon. Incendiul a izbucnit în camera fetițelor, iar ușa era legată cu sârmă, așa că cele trei fetițe nu au avut nicio șansă.

Cu două zile înainte de tragedia micuțelor, o întreagă familie a ajuns la spital din aceeași cauză. Cei patru membri ai familiei, părinții și cei doi copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon din cauza im-provizației la instalația de încălzire.

"Avem în vedere or-ganizarea de ședințe pentru a informa popu-lația. Oamenii trebuie să știe care sunt pe-ricolele, pentru propria lor siguranță", afirmă viceprimarul din Nicolae Bălcescu.

Ce spun pompierii

"În primele trei săptămâni ale anului, mai multe persoane, adulți și copii, au fost victimele exploatării sis-temelor de încălzire locală (sobe cu sau fără acumulare de căldură) cu defecțiuni, fără asigurarea supravegherii sau având coșuri de fum deteriorate, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din alcătuirea construcțiilor. Pentru ca astfel de situații tragice să nu se mai producă, revenim în atenția cetățenilor cu câteva sfaturi utile, care ar putea fi salvatoare de bunuri și de vieți. Înainte de utilizare și periodic, sobele de încălzit și coșurile de fum trebuie să fie verificate pentru depistarea eventualelor fisuri sau alte nereguli. În timpul funcționării sobelor, ușițele focarului și cenușarului trebuie să fie menținute închise și zăvorâte. De asemenea, coșurile de fum trebuie să fie tencuite la exterior, pe porțiunea cuprinsă în podul clădirii, asigurându-se o izolare corespunzătoare a coșurilor față de materialele combustibile ale elementelor de construcție", afirmă Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Incendiile distrug familii

În urma incendiului în care cele trei fetițe și-au pierdut viața, părinții micuțelor au decis să își petreacă separat restul vieții.

Astfel, după înmormântare, mama fetițelor, însărcinată în patru luni, a plecat la Constanța, pentru a locui împreună cu părinții acesteia.

Tatăl micuțelor a mai rămas câteva zile în localitatea Nicolae Bălcescu, fiind ajutat de biserică, după care a plecat în localitatea Crucea, de unde sunt și părinții lui. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu la o casă din Răzoarele
Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu la Ferma 4 din Murfatlar
Pagina a fost generata in 0.4098 secunde