Transportatorii din toată țara au reluat protestele

140
Transportatorii  din toată țara  au reluat protestele - transportatorii-1513792617.jpg
 Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a reluat protestele, în București, pentru a cere modificările legislative promise de ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

La protest au participat mii de transportatori din toată țara. În ciuda faptului că Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a luat hotărârea eliminării concurenței neloiale din București, transportatorii spun că restul țării suferă, în continuare, din cauza concurenței neloiale și a pirateriei, astfel încât protestele vor continua.

Miercuri, 13 decembrie, COTAR a renunțat la protestul care deja era anunțat, în contextul funeraliilor regale, dar și pentru a aștepta ca ministrul Transporturilor să-și ducă la îndeplinire promisiunea făcută.

"Așteptăm de mai mulți ani această OUG care să oprească pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale.

Această OUG trebuie să elimine, în primul rând, sintagama "în mod repetat" din Legea 38/2003, introdusă în anul 2015, astfel încât să facă imposibilă activitatea organelor de control care ar vrea să aplice legile. Prin introducerea acestei sintagme, organele de control sunt obligate să demonstreze, mai întâi, caracterul repetat al contravenției, înainte de a lua măsurile legale împotriva celor care fac transport de persoane neautorizat și nelicențiat", a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Protestul a fost anunțat în contextul în care transporturile rutiere, care aduc anual 4,7% din PIB, au fost supuse concurenței neloiale cu sprijinul autorităților statului care au tolerat pirateria și entitati care au funcționat fără să respecte legile. În România sunt 110.000 de transportatori, însemnând cei care fac transport în regim de taxi și închiriere, precum și cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate, ocazionale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1643 secunde