Transportatorii rutieri au fost controlaţi şi amendaţi

255
Transportatorii rutieri au fost controlaţi şi amendaţi - transportatoriirutiericontrolati-1604677826.jpg

Articole de la același autor



În perioada 26-30 octombrie 2020, la nivelul întregii ţări, transportatorii rutieri au fost controlaţi de Inspecţia Muncii. În cadrul Campaniei naţionale de control, privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, a legislaţiei şi a directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale transpuse în legislaţia naţională, au fost aplicate amenzi în valoare de 650.000 de lei. 


Au fost controlate autocamioane mai grele de 3,5 tone şi automobile cu o capacitate mai mare de 8 locuri. Acţiunea s-a desfăşurat în trafic, în zona rampelor de încărcare/descărcare, în autogări, în spaţiile vamale şi la sediile operatorilor de transport rutier. Acţiunile de control în trafic s-au realizat în cooperare cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi Poliţia Rutieră. Au fost controlaţi 908 angajatori şi au fost aplicate 266 de sancţiuni contravenţionale.  


Totodată, s-au dispus 1.344 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate. Valoarea amenzilor aplicate pentru muncă nedeclarată reprezintă 73% din totalul amenzilor, iar valoarea amenzilor date pentru încălcarea de către angajator a prevederilor art. 119 din Codul muncii privind evidenţa orelor de muncă, reprezintă 15% din totalul amenzilor aplicate.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8432 secunde