O constănțeancă reclamă:

"Trebuie să fim bătuți, omorâți, pentru a ne veni Poliția în ajutor?"

1162
11

Articole de la același autor

Umilită pentru a doua oară de polițiștii constănțeni. În loc să i se facă dreptate și să primească măcar scuze pentru faptul că, deși a sunat la 112, în toiul nopții, când un individ beat voia să-i intre în casă, niciun polițist nu i-a venit în ajutor, o constănțeancă a fost înjosită pentru a doua oară de polițiști!

De nenumărate ori, constănțenii au reclamat atitudinea nepotrivită a unor polițiști; faptul că li se vorbește urât, că sunt repeziți, că nu li se explică pe înțelesul lor prevederile legale sau că sunt descurajați să depună plângeri, invocându-se diferite motive.

De fiecare dată când am semnalat o astfel de situație, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța ne-au comunicat că nemulțumiții trebuie să depună o sesizare scrisă în atenția Biroului Control Intern de la nivelul instituției, pentru a li se face dreptate. Iar, la rândul nostru, am insistat pe lângă cei care ni s-au adresat să urmeze această cale, cea legală, până la urmă!

O constănțeancă a constatat, cu dezamăgire, că nici astfel nu i se va face dreptate; iar în loc să primească măcar scuze pentru ceea ce a pătimit, i s-a reproșat că nu trebuia să se adreseze presei.

Dar, să readucem aminte, pe scurt, ce a determinat-o pe femeie să depună plângere împotriva unui agent de poliție: în noaptea de 11 spre 12 august, în jurul orei 3,30, aceasta și sora ei erau acasă (în zona Dacia din municipiul Constanța), dormeau, când doi indivizi, în mod evident beți, au forțat poarta imobilului, iar unul țipa și amenința cu violența. Speriate, femeile au sunat la 112, cerând ajutor. Agentul de poliție de la Secția 2, care a preluat apelul nu a trimis însă nicio patrulă la fața locului, ba chiar a susținut că bărbatul care era la poarta fe-

meilor are o altă variantă asupra evenimentelor (acesta sunase la rândul lui la 112, relatând că cineva de la adresa respectivă l-ar fi urmărit să-l bată; ulterior incidentului, bărbatul le-a recunoscut polițiștilor că era beat și că oricum nu știa unde făcea scandal!). În consecință, constănțeanca s-a adresat IPJ Constanța, reclamând faptul că, în ciuda faptului că a apelat la 112, i s-a vorbit urât și niciun polițist nu i-a venit în ajutor.

"De ce să vină patrula, dacă nu a intrat în casă peste voi?!"

"Ieri dimineața, am fost chemată la Biroul Control Intern al Poliției Constanța, pentru a-mi fi comunicate concluziile în urma anchetei desfășurate. Comisarul șef cu care am discutat mi-a reproșat, încă de la început, faptul că m-am adresat presei: «Așa se rezolvă lucrurile acum?!», a fost replica acestuia. Ulterior, mi-a explicat faptul că agentul de poliție cu care am discutat în seara respectivă nu a trimis niciun echipaj pentru că a vrut să-și dea seama, de la telefon, dacă într-adevăr avea loc un act de violență la fața locului și cine minte dintre noi, eu sau individul care era la poarta mea, beat și sunase și el la 112. Mi-a reproșat apoi faptul că nu cunosc legislația și că patrula este obligată să vină la sesizări doar dacă sunt acte de violență. Concret, dacă respectivul mi-ar fi spart un geam sau dacă ar fi intrat peste noi în casă, ar fi venit polițiștii. Ba chiar ar fi venit mascații în trei minute, după cum mi-a comunicat comisarul șef!", ne-a povestit femeia.

Aceasta a continuat: "După ce mi-a explicat aceste aspecte, cum că agentul de poliție de la Secția 2 nu a greșit pentru că nu a trimis patrula, m-a întrebat dacă mai vreau să depun o plângere împotriva lui pentru că mi-a vorbit urât. Dar am semnalat acest aspect și în prima sesizare, nu știu de ce trebuie să depun o alta. Nu mă interesează să-i facă rău agentului de poliție, nici nu-l cunosc. Aș fi înțeles dacă mi s-ar fi explicat faptul că sunt lucrători puțini, că patrulele erau la alte sesizări. Dar să mi se arunce în față că oricum nu s-a intrat peste mine în casă, mi se pare deplasat. Trebuie să așteptăm să fim bătuți, omorâți, pentru a cere ajutorul Poliției?", și-a spus oful femeia.

Ce este o situație de urgență

Contrar celor susținute de polițistul menționat mai sus, se impune precizat: apelurile la 112 nu se dau doar dacă ați fost lovit/ă deja sau dacă vi s-a intrat deja în casă, ci și atunci când simțiți că vă este amenințată viața sau integritatea corporală, dvs. sau celor din jur. Vă prezentăm ce spun reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, cu privire la o situație de urgență: "Pentru a putea aprecia corect dacă o situație este de urgență, cetățeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare: «Este nevoie de asistența imediată a Poliției, pompierilor sau a salvării pentru a salva viața, proprietatea sau mediul?». Dacă răspunsul este DA, atunci se formează 112 și se comunică operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgență ceea ce s-a întâmplat sau urmează să se întâmple".

"Anunțați atunci când o persoană suspectă merge din ușă în ușă, atunci când intră persoane străine pe proprietatea dvs. sau a vecinilor, când o persoană se furișează pe lângă casă sau forțează intrarea unei case sau a unei mașini. Anunțați o agresiune la adresa dvs. sau a altcuiva. De exemplu, tocmai vi s-a smuls poșeta și descrierea suspectului și a mașinii poate ajuta Poliția să-și formeze o imagine privind suspectul.

Sunați imediat la 112 dacă observați că cineva pătrunde în interiorul casei vecinilor dvs. pe fereastră, știind că vecinii sunt plecați în vacanță. Aceasta este o situație de urgență, deoarece este necesară intervenția imediată a Poliției, pentru a apăra proprietatea și a descoperi infractorul. Sunteți martor la un accident rutier și un pasager din autovehicul este blocat în interior. Aceasta este, de asemenea, o situație de urgență care trebuie anunțată imediat", mai precizează reprezentanții 112. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cetatean
5 septembrie 2014
Gradul si numele

Ziarista lui Peste,daca tot vrei sa schimbi ceva afla numele si gradul militienilor care au umilit femeia si incepe o campanie de presa impotriva lor pana cand vor fi dati afara din sistem.Cum se numeste retardatul ala de miltian de la Sectia 2,care n-a trimis nicio patrula?Ce grad are?Cum il cheama pe nesimtitul ala de comisar sef? Afla numele nesimtitilor si porneste campania de presa impotriva lor.Aceste specimene trebuie sa dispara din sistem.

gogu
5 septembrie 2014
militia

militia era mai eficienta... politia, in schimb, a devenit un fel de purtator de cuvant a interlopilor si infractorilor... toate articolele cu prezentarea unor evenimente violente trag concluzia ca nici unul dintre martorii evenimentului nu ia nicio masura: sa aplaneze conflictul sau sa sune la politie. de ce? pt ca au fost cazuri, si nu putine, cand oamenii s-au implicat ca apoi sa fie vanati de cei carora li s-au facut plangeri sau au fost recunsocuti ca fiind faptasii... politia are datoria de a proteja cetatenii cinstiti si onesti, nu toate lepadaturile. dar asta a devenit o utopie, deja...

garcea
5 septembrie 2014
le-a marit ii doare undeva de restul

Au mai capatat 25 % de la Ponta nu ptr linistea cetatenilor ci ptr linistea PSD-ului la alegeri si dupa cind va veni nota de plata si oamenii vor iesi in strada.In orice tara civilizata organele de ordine au cele mai modeste salarii la noi e tocmai invers fiind folositi in caz de nemultumiri impotriva populatiei care defapt ii plateste.Ce ar fi daca restul populatiei care munceste cinstit pe mai nimic sa-l lase pe Ponta numai cu voturile slugilor carora le-a marit leafa.

DRACULA
5 septembrie 2014
ATENTIE REDACTIE

BUNA ZIUA IN ZONA CENTRU PE STRADA ATELIERELOR IN ACEASTA ZONA AVEM FOARTE MARI PROBLEME CU ROMII DIN ACEASTA ZONA NU STIM CE SA MAI FACEM AM FACUT DE NENUMARATE ORI RECLAMATII LA POLITIE DAR AM FACUT IN ZADAR AM FACUT SI LA JANDARMERIE AM VB SI CU OFITERU CARE SE OCUPA DE ACEASTA ZONA DAR DE FIECARE DATA CAND AM CERUT POLITIEI AJUTOR MI SA INCHIS TELEFONU SAU AM PRIMIT RASPUNSURI NEGATIVE LA ADRESA MEA UNDE IN ACEASTA ZONA PLINA DE ROMI NUMAI AVEM AER SA MAI RESPIRAM SA UNPLUT ZONA ACEASTA DE ROMI TIE FRICA NOAPTEA SA MAI IESI PE STRADA ATELIERELOR SAU CAND VI SEARA SPRE CASA DE LA SERVICI DE LA ORA TARZIE STAU LA COLTURI SI URMARESC MAI ALES PE COLTU DINTRE CONSTANTIN BRATESCU SI STRADA ATELIERELOR PE COLTU DINTRE STRADA ATELIERELOR SI GRIVITEI LANGA CASELE DE AMANET UNDE STAU TOT TIMPU ROMII SI VAND TELEFOANE FURATE CHIAR IN FATA INSTITUTIEI DE POLITIE ESTE POSIBIL SA NU SE IA NICI UN FEL DE MASURA IN ACEASTA ZONA CE FACE OARE POLITIA SI OFITERU DE PROXINITATE DIN ACEASTA ZONA DECAND AM INCEPUT SA FAC RECLAMATII LA ADRESA LOR AU INCEPUT SA SE SCUZE IN FEL SI FEL DE CIP AU INCEPUT BA CHIAR SA SE SCHIMBE OFITERII DIN ACEASTA ZONA AM FOST CHIAR SI LA PREFECTURA AM FACUT SI ACOLO SESIZARE IN LEGATURA CU CE CE SE INTIMPLA IN ACEASTA ZONA NOAPTEA SI ZIUA NUMAI PUTEM SA NE ODIHNIM DIN CAUZA ROMILOR ACESTIA CINE LE DA AUTORIZATIE DE A FACE NUNTI IN MIJLOCU STRAZII ????

DRACULA
5 septembrie 2014
IN ATENTIA REDACTIEI

VA RUGAM SA SESIZATI ORGANELE IN ABILITATE SA SE IA NISTE MASURI IN ACEASTA ZONA DE PE STRADA ATELIERELOR IN LEGATURA CU ORDINEA PUBLICA SI POATE LE MAI ADUCETI AMINTE DOMNILOR DE LA POLITIE ACEASTA ZONA UNDE SE PETREC FOARTE MULTE AGRESIUNI ATENTIE REDACTIE !!!

Teodora
5 septembrie 2014
afacere online

Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Karen Millen outlet online
18 septembrie 2014
Karen Millen outlet online

[url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet UK[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet online[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet york[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet UK[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet online[/url] Karen Millen outlet online http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/

Nike Roshe Run
18 septembrie 2014
Nike Roshe Run

Nike Air MaxNike Free RunNike Roshe RunNike Air Max salehttp://www.runshoessale.org.uk/[url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] Nike Roshe Run

Nike Air Max 90 UK
18 septembrie 2014
Nike Air Max 90 UK

[url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] Nike Air Max 90 UK

Toms outlet
20 septembrie 2014
Toms outlet

Toms shoesToms outletToms shoes outlethttp://www.tomsshoes-outletonline.com/

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Șef nou la Secția 1 Poliție
Pagina a fost generata in 1.1042 secunde