Treceri de pietoni periculoase. Rutiera cere montarea de semafoare la Eforie!

1105

Articole de la același autor

Pe unele porțiuni de șosea din județul Constanța este nevoie de parapeți, în vreme ce pe altele se resimte lipsa unor sensuri giratorii. Totodată, sunt localități străbătute de drumuri naționale unde lipsesc cu desăvârșire semafoarele la trecerile de pietoni. Acestea sunt câteva dintre aspectele constatate de Serviciul Rutier Constanța pe șoselele din județ, pentru care s-a solicitat administratorilor drumurilor remedierea.





Polițiștii ies în stradă, săptămânal, în acțiuni punctuale prin care vizează reducerea numărului accidentelor rutiere, numărul șoferilor care se urcă la volan deși sunt sub influența alcoolului, dar și a celor care calcă hotărât pedala de accelerație. Măsuri care se dovedesc eficiente, după cum au constatat reprezentanții Serviciului Rutier Constanța, căci au dus la scăderi a numărului accidentelor rutiere. Dar aceste măsuri nu sunt suficiente. După cum prezentam într-o ediție anterioară a „Cuget Liber”, comisarul șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier Constanța, a recomandat administratorilor drumurilor luarea de măsuri, care să crească siguranța rutieră.



Într-o ediție anterioară am prezentat zonele în care se simte nevoia de parapeți, axiali sau pe marginea drumului, conform propunerilor Poliției Rutiere. Sunt însă și zone unde este nevoie de semafoare. Iar una dintre zonele „fierbinți” este Eforie. Astfel, pe parcursul lui DN 39, de-a lungul localității Eforie sunt mai multe marcaje pietonale, dar nici una nu este semaforizată. Acest aspect ne-a fost semnalat, de altfel, și de locuitorii urbei de la malul mării.



„Este un risc imens să traversezi drumul național, în cele două Eforii. De exemplu, în Eforie Sud avem o trecere de pietoni relativ recent amenajată, cu scuar, care îi ia prin surprindere pe șoferi. Se circulă cu viteză – pentru că aceasta este principala problemă, viteza! – indiferent că vorbim despre autoturisme sau mașini de mare tonaj și la trecerea de pietoni pun frână. Există niște benzi pentru reducerea vitezei, dar sunt vechi și nu mai au nici un efect”, ne-a semnalat Andra S., localnică din Eforie. Riscante sunt și marcajele pietonale din Eforie Nord, căci nu sunt prea vizibile. În plus, oamenii spun că numărul lor nu este suficient. „În Nord este dificil și pentru că nu sunt destule treceri de pietoni. De exemplu, în dreptul cartierului nou nu este nicio trecere de pietoni, iar oamenii traversează drumul național neregulamentar. Sunt turiști, sunt localnici, ar fi necesar un marcaj pietonal”, a adăugat femeia.



Deocamdată, polițiștii au cerut modernizarea marcajelor pietonale existente. „Am solicitat administratorului drumului să fie montate semafoare la toate marcajele pietonale, la nivelul localității Eforie”, ne-a precizat comisarul șef Constantin Stoian.

„Puncte fierbinți”, la intrările în stațiunile Costinești și Saturn

Tot pe DN 39 sunt și alte „puncte fierbinți”: intrările în stațiuni, unde sunt necesare sensuri giratorii. Deocamdată, se fac demersuri pentru realizarea unui sens giratoriu la intrare în Costinești, iar comisarul șef Constantin Stoian spune că nu este suficient. „La Costinești este nevoie de sens giratoriu, drumul are o configurație dificilă, șoferii care vin dinspre Constanța și vor să vireze stânga nu au vizibilitate bună în față. De asemenea, ar mai fi nevoie de un sens giratoriu la intersecția DN 39 cu strada Lavrion, unde este intrarea în stațiunea Saturn”, a subliniat comisarul șef Constantin Stoian. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5138 secunde