Trecerile de pietoni de pe bulevardele din Constanța, monitorizate de polițiștii rutieri

846
Trecerile de pietoni de pe bulevardele din Constanța, monitorizate de polițiștii rutieri - 3dc09677e0fdb539a31d497c4fb25f20.jpg
Polițiștii rutieri au monitorizat, ieri, pe parcursul întregii zile, toate bulevardele din municipiul Constanța, sancționându-i pe șoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului prin locuri special amenajate.
Echipajele de la circulație au fost amplasate în preajma trecerilor de pietoni care prezintă risc mare de accident. În acțiune au fost angrenate toate autospecialele prevăzute cu aparatură de înregistrare și măsurare a vitezei, care i-au filmat pe șoferi exact în timpul comiterii contravenției. Radarul era amplasat în apropierea trecerii de pietoni, în timp ce alți doi polițiști acționau la oprire câteva sute de metri mai încolo.
Agenții rutieri au acționat ieri în două schimburi, operațiunea desfășurându-se între orele 12 și 20.
Potrivit inspectorului principal Ciprian Sobaru, șeful Poliției Rutiere pe municipiul Constanța, activitatea de ieri a avut ca obiectiv reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor. "Se impunea o astfel de acțiune mai ales că neacordarea priorității de trecere pietonilor reprezintă cea de-a doua principală cauză a producerii de accidente rutiere grave în municipiul Constanța", a declarat Sobaru.
Acțiunea de ieri s-a desfășurat, paralel, în toate municipiile reședință de județ din țară. Potrivit Poliției Române, la nivelul întregii țări, din totalul accidentelor grave de circulație produse în primele trei luni ale anului, în 162 de cazuri soldate cu decesul a 17 persoane și rănirea gravă a altor 150 a fost vorba despre neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public prin locuri marcate și semnalizate cu indicatoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2243 secunde