Trimiși în judecată pentru că au cumpărat o bicicletă și ochelari de firmă folosind carduri falsificate

1970
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Florin Teliceanu și a lui Marius Nicușor Mița pentru comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, înșelăciune, uz de fals, deținere de instrumente de plată electronică falsificate, respectiv pentru complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la înșe-lăciune și complicitate la uz de fals. Dosarul celor doi a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța, care a stabilit primul termen de judecată pentru data de 13 septembrie. De asemenea, judecătorii au menținut, la începutul acestei săptămâni, starea de arest în ceea ce-l privește pe Teliceanu.
Potrivit rechizitoriului, cei doi sunt acuzați că, la data de 11 mai 2010, au cumpărat o bicicletă și mai multe accesorii de la SC Triton Sport SRL, de pe strada Dezrobirii, din Constanța, în valoare de 1.917 lei, folosind un card falsificat. În aceeași zi, cei doi au revenit pentru a cumpăra o a doua bicicletă. Cum angajații firmei constataseră între timp că exista o problemă cu cardul respectiv, au solicitat ajutorul polițiștilor de la Secția 4. La vederea polițiștilor, cei doi au încercat să fugă, dar au fost prinși de polițiști și de angajații societății.
În urma cercetărilor și perchezițiilor s-a constatat că, în aceeași zi, folosind același card, cei doi au "cumpărat" mai mulți ochelari de firmă de la SC Cătălina Optic. De asemenea, în timpul perchezițiilor au fost descoperite șapte instrumente de plată electronice ce se presupune că sunt falsificate. De asemenea, în aceeași zi, Teli-ceanu ar fi încercat retragerea unor sume de bani de la un ATM aparținând Romexterra Bank, dar fără succes.
Teliceanu a spus, în fața procurorilor, că a comis faptele pentru că era nevoit să restituie o sumă de bani unei persoane de care îi era frică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1834 secunde