Trimiși în judecată pentru înșelăciuni de peste un milion de euro

627
Șapte bărbați au fost trimiși în judecată de DIICOT Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuă, prejudiciul adus mai multor societăți fiind de peste un milion de euro.
Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2009, sub coordonarea lui Florin Mareș, inculpații Constantin Lică și Sorin Dinu, împreună cu Constantin Drăgoi, nepotul lui Mareș, și Gevorg Saradjian au elaborat și pus în aplicare un plan infracțional de anvergură, ce viza inducerea în eroare a reprezentanților SC "RAIFFEISEN LEASING IFN" SA București, Agenția Constanța. Ei au preluat în sistem de leasing 12 autocamioane marca "IVECO", în valoare totală de 1.064.400 euro, din care valoarea finanțată de către instituția de credit mai sus menționată era de 778.016,28 euro. Ulterior, cei cinci inculpați au hotărât să dispună în mod fraudulos de autovehicule, în interes personal, fără a achita ratele de leasing aferente.
De asemenea, Emil Tănase, în vârstă de 35 de ani, din localitatea 23 August, Ioan Huzu, de 35 de ani, din localitatea Șura Mare, județul Sibiu, Constantin Drăgoi, de 21 de ani, din București și Florin Mareș, din Constanța, s-au folosit de identități false pentru a păcăli mai multe firme.
Oamenii legii susțin că ei au acționat pe parcursul mai multor luni, când au achiziționat mărfuri pentru a căror plată au fost emise file cec refuzate de instituțiile bancare pe motivul lipsei de disponibil din conturile bancare.
Magistrații Curții de Apel au hotărât însă să îi cerceteze pe inculpați în stare de libertate, singurul pentru care s-a emis mandat de arestare fiind Florin Mareș. Acesta nu a fost găsit încă de polițiști pentru a fi închis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6717 secunde