După trei luni

Trupul scafandrului Cătălin Ispas, recuperat din epava navei Medy

2362
Trupul scafandrului Cătălin Ispas, recuperat din epava navei Medy - c2f36d2c5b0275f02b88264fe029e9ca.jpg
Trupul unuia dintre scafandrii dispăruți în mare, la începutul lunii septembrie, a fost găsit, ieri dimineață, în epava navei Medy, scufundată în apropiere de localitatea Tuzla în urmă cu trei luni.
Reprezentanții firmei Aras, care fac lucrările de evacuare a produselor petroliere din tancurile epavei Medy, au zărit ceea ce părea a fi mâna unui om în compartimentul motoarelor și au anunțat autoritățile.
La fața locului a fost trimisă nava Opal, care a adus cadavrul la mal. Deși aflat în stare avansată de putrefacție, trupul lui Cătălin Valeriu Ispas a fost identificat de Jorj Unciuleanu, directorul de salvare al firmei Hunter’s Company. "Nu a fost greu de identificat pentru că cei doi scafandri erau diferiți. Ispas era mai plinuț, iar Zarafu mai slăbuț", a spus Jorj Unciuleanu.
Cadavrul a fost transportat la morga Cimitirului Central, unde se va efectua necropsia care va stabili cu exactitate cauza morții.
Pe de altă parte, familia lui Cătălin Ispas era, aseară, așteptată pentru a identifica cadavrul. În altă ordine de idei, autoritățile cred din ce în ce mai mult că și celălalt scafandru dispărut se află pe epava navei Medy.
La data de 9 septembrie 2010, scafandrii Cătălin Valeriu Ispas, de 27 de ani, și Cristian Zarafu, de 38 de ani au dispărut în apele învolburate în timp ce făceau filmări subacvatice la epava vasului turcesc Medy.
Scafandrii Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), dar și scafandri militari ai Forțelor Navale au căutat trupurile celor doi colegi ai lor, însă fără niciun rezultat favorabil. Cu toate acestea, se pare că aceștia nu au căutat suficient din moment ce cadavrul a fost găsit pe navă.
Cătălin Valeriu Ispas era pompier, angajat cu gradul de locotenent al ISU "Dobrogea", iar în timpul liber colabora cu firma Hunter’s Company. Cristian Zarafu era scafandru cu experiență și a lucrat, până în urmă cu cinci ani, la ARSVOM, fiind chiar șeful echipei de scafandri.
Directorul de salvare al firmei Hunter’s Company, pentru care lucrau cei doi scafandri, Jorj Unciuleanu, a precizat că în seara în care au dispărut Zarafu și Ispas se făceau scufundări la solicitarea unei firme din Londra, care asigurase vasul turcesc împotriva poluării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 13 Decembrie 2010
Stire din Eveniment : Martor de profesie
Pagina a fost generata in 2.4113 secunde