Tupeu de deținut, la Poarta Albă: vor în libertate mai devreme, dar fără să muncească!

250
Tupeu de deținut, la Poarta Albă: vor în libertate mai devreme, dar fără să muncească! - liberariconditionate-1612107577.jpg

Articole de la același autor

Deținuții vor să fie eliberați mai devreme din penitenciar, dar prea puțini dintre ei muncesc, iar o bună parte dintre ei, deși încep cursuri școlare, în semn că vor să se reformeze, le abandonează pe parcurs. Aceasta este una dintre concluziile „Raportului privind activitatea Comisiei de Liberare Condiționată” de la nivelul Penitenciarului Poarta Albă și Penitenciarului Spital Poarta Albă.

Astfel, de exemplu, în perioada aprilie – iunie 2020, 303 deținuți au solicitat eliberarea condiționată; dintre aceștia, doar pentru 120 au fost emise propuneri de liberare condiționată de către comisie, pentru alți 183 fiind hotărâtă amânarea. Din totalul de 120 de propuneri care au ajuns în fața instanței de judecată, doar 46 au fost admise. Motivele respingerilor, după cum constată membrii comisiei de liberare sunt: „Instanțele de judecată au în vedere la pronunțarea soluțiilor de respingere a propunerilor de liberare condiționată, cu preponderență, natura faptei săvârșite, ceea ce duce la respingeri succesive ale propunerilor emise în privința unor persoane care au comis fapte grave, gradul insuficient de implicare în activități educative, dedusă din finalizarea fără credite a programelor stabilite sau din abandon, antecedentele penale și în special faptul că persoanele private de libertate au beneficiat anterior de liberări condiționate”, se arată în raport. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0954 secunde