TURIȘTI, ATENȚIE! GRECIA ESTE CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI! Harta zonelor afectate

2284
TURIȘTI, ATENȚIE! GRECIA ESTE CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI! Harta zonelor afectate - foc38961100-1532429885.jpg
Alertă de incendii și vreme extremă în Grecia, pe coasta Atenei. 


Incendiul s-a declanșat într-o pădure de pini din apropiere de Kineta, la circa 54 de kilometri vest de capitala Greciei. Per total, 50 de persoane și-au pierdut viața, iar 150 de oameni au fost răniți.

Cea mai mare parte a victimelor au fost prinse în capcană de flăcări în sectorul localității balneare Mati, aflată la 40 km nord-est de Atena.




Autoritățile din Grecia au emis un avertisment de incendiu în mai multe regiuni ale țării. Astfel, conform datelor Protecției Civile, există un risc foarte ridicat (nivelul 4 - culoarea portocalie pe hartă) de incendii în Grecia Centrală (Viotia, Fthiotida, Fokida) și Peloponez (Corint, Achaia, Argolida, Arkadia, Lakonia) și insula Evia.

Incendiu Grecia 2018. În același timp, Secretariatul General pentru Protecție Civilă recomandă cetățenilor să fie foarte atenți și să evite orice acțiune care poate provoca incendii prin neglijență, cum ar fi aruncarea țigărilor aprinse, arderea ierburilor uscate sau a reziduurilor din gospodării, utilizarea de dispozitive de sudură și a grătarelor în aer liber etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2501 secunde